Son Dakika

Dünyaca ünlü uzman uyardı! Altın fiyatları uçuşa hazırlanıyor

Dünyaca ünlü UBS bankası Giovanni Staunovo, altın fiyatlarına ilişkin yatırımcılara dikkat çeken uyarılarda bulundu.

EKONOMİ 16.07.2021, 20:20
17
Dünyaca ünlü uzman uyardı! Altın fiyatları uçuşa hazırlanıyor
Altın fiyatları haftayı gevşemeyle kapattı.  ABD Merkez Bankası’nın ekonomik toparlanma için destekleyici para politikasını sürdürmesine yönelik güvencenin artmasıyla değerli metal, art arda dördüncü haftalık kazanç yolunda seyrini devam ettirdi.
Spot altın Perşembe günü 16 Haziran’dan bu yana en yüksek seviyesi olan 1.833,65 doları görmesinin ardından 1.824 dolara geri döndü. Külçe altın bu haftayı %0.8'lik artışla kapattı. Altın vadeli işlemleri, yüzde 0.2’lik bir düşüşle 1.825,40 dolara geriledi. Bombay’daki Nirmal Bang Commodities araştırma başkanı Kunal Shah, “Enflasyon artsa da getirilerde sürekli bir düşüş oldu. Küresel ekonominin belki de en iyisi halini gördüğünün ve ileriye doğru yavaşlayacağının bir göstergesi… Bu nedenle altın bize çekici geliyor,” ifadelerini kullandı. Ayrıca altın fiyatına yönelik beklentilerini açıklayarak şunları söyledi: "Altının yakın vadede 1.800 doların altına düşmesini beklemiyorum ve yeniden 1.900 doları test etme potansiyeli var." dedi.

Kriptokoin.com'da yer alan habere göre, Fed Başkanı Jerome Powell Perşembe günü Senato Bankacılık Komitesi’ndeki bir oturumda enflasyon ve bankacılık düzenlemeleri hakkında soruları cevapladı ve ABD’nin ekonomik toparlanmasını tamamlamak için “güçlü destek” sözünü tekrarlayarak ABD Hazine tahvil getirilerini son bir haftanın en düşük seviyesine gönderdi. Uzmanlara göre daha düşük faiz oranları, aynı zamanda yaygın teşvik tedbirlerinden kaynaklanabilecek enflasyona karşı bir korunma olarak kabul edilen, getirisi olmayan altını elde tutmanın fırsat maliyetini düşürür.
Altını diğer para birimi sahipleri için pahalı hale getiren dolar, neredeyse bir ayın en iyi haftalık kazancına yöneldi. Öte yandan paladyum yüzde 0,2 artışla ons başına 2.735,66 dolara yükseldi, ancak dört haftadır ilk defa düşüşe yöneldi. UBS analisti Giovanni Staunovo bir notta, “Paladyumun bu yıl muhtemelen zirveye ulaştığına ve 2022’ye kadar daha düşük ticaret yapması gerektiğine inanıyoruz,” dedi. Platin yüzde 0,6 düşüşle ons başına 1,131,50 dolara indi, ancak hafta için yüzde 2,6 arttı. Gümüş yüzde 0.6 düşüşle ons başına 26.18 dolara geriledi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:02
Güneş 06:23
Öğle 12:49
İkindi 16:19
Akşam 19:04
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı