Son Dakika

Dünyayı karıştırdı, sıra kendisine geliyor... İç kanama!

İsrail sokaklarındaki karışıklıkla birlikte ülkedeki endişeli sesler de artıyor.

DÜNYA 23.01.2023, 04:35
2
Dünyayı karıştırdı, sıra kendisine geliyor... İç kanama!
İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog’un, geçtiğimiz günlerde Netanyahu’nun koalisyon hükümetinin yargı düzenlemesinin ülkeyi bölünmeye götürdüğünü açıklamasının ardından olaylar artarak devam ediyor.
İsrail basınındaki haberlere göre, Tel Aviv’de yaklaşık 130 bin kişi, Batı Kudüs’te yaklaşık 4 bin, kuzeydeki Hayfa kentinde de 6 bin kişi Netanyahu hükümetinin politikalarına karşı sokağa çıktı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun yargının yetkilerinin kısıtlandığı yasa teklifi ve politikalarına tepki gösteren on binlerce kişi, başkent Tel Aviv’de toplandı.

Tel Aviv kent merkezindeki Azrieli Meydanı’nda toplanan her yaştan binlerce gösterici, meydana kurulan sahnelerde atılan “Diktatörlüğe hayır” ve “Demokrasi” sloganlarına eşlik etti. İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog’un evi önünde toplanan göstericiler, Netanyahu’nun evine doğru yürüyüş yaptı.

“Biz, ülkeyi parçalayan derin bir çatışmanın içindeyiz. Bu kutuplaşma, beni ve İsrail ile yurt dışındaki halkın büyük kısmını çok endişelendiriyor. Şahsıma yöneltilen eleştirilere saygı duyuyorum ancak şu an iki kritik noktaya odaklanıyorum; tarihi anayasal bir krizin ve toplumun daha fazla parçalanmasını engellemek.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı