Dursun Özbek duyurdu: 2 milyar TL gelir...

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Mart ayı Divan Kurulu toplantısında açıklamalarda bulundu. Özbek, Bankalar Birliği hakkında konuştu.

SPOR 15.03.2023, 16:25
1
Dursun Özbek duyurdu: 2 milyar TL gelir...
Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, mart ayı divan kurulu toplantısında açıklamalarda bulundu. Özbek, deprem bölgesine yapılan yardımlardan da bahsettiği konuşmasında taraftarın merakla beklediği Riva projesini de anlattı.
İşte Dursun Özbek'in açıklamaları: ''Ada'nın imar planları başladı''
Galatasaray Adası'nın imar çalışmalarını incelediklerini dile getiren Dursun Özbek, "Galatasaray Adası, 1957'de kulübe kazandırıldı. O günden, bugüne kadar da herhangi bir plan ve imar çalışması yapılmamış. Her şey akışına bırakılmış, sonuçta da başımıza neler geldiğini herkes biliyor. Ada'yı hizmetinize kısmen açtık. Ayrıca Ada'nın imar planları için çalışma yaptık. Bir hafta sonra askıdan inecek ve ruhsatlı olarak Galatasaray Spor Kulübü'ne uzun yıllar hizmet edecek konuma getireceğiz." dedi.
''Projenin yaklaşık yüzde 70'lik kısmını lansmanda sattık''
Dursun Özbek, geçtiğimiz günlerde olan lansmanda projenin yüzde 70'ini sattıklarını açıkladı. Özbek,  "Mediciyeköy projesi, Galatasaray'ın motor projesi. Galatasaray'ın yolunu açacak, Galatasaray'ı uzun yıllara taşıyacak projenin anası. 180 tane rezidanstan oluşuyor. Yaklaşık 3-4 ticari alan da var. Ticari alanlar da çok kıymetli. Projenin yaklaşık %70'lik kısmını lansmanda sattık. Gerçekten Mecidiyeköy Projesi, bizim çıkış noktamızın başladığı yer. 1,5 Milyar TL getirisi olabilecek bir proje." şeklinde konuştu.
''Bankalar Birliği'ne borcu ödeyeceğiz''
Galatasaray'ın Florya Projesi ile Bankalar Birliği'ne borcu ödeyeceklerini dile getiren Özbek, "Florya Projesi çok önemli, gelecek için çok yardımcı olacak proje. Ayrıca Bankalar Birliği'ne borcu ödeyeceğiz ve mali bağımsızlığı sağlayacağız. Ekrandan fazla rakam söylemek istemiyorum. Ortaya çıkacak fon, Bankalar Birliği borcunu ödedikten sonra Galatasaray'ın 25-30 senesini dizayn edecek. Bu fonu herkes istediği gibi, kafasına göre kullanamayacak." ifadelerini kullandı. ''Florya'yı taşıyoruz''
Florya'yı Ağustos ayı gibi Kemerburgaz'a taşıyaklarını duyuran Başkan Dursun Özbek, "Kemerburgaz'da çalışmalara süratle başladık. Ağustos-Eylül gibi Florya'daki yerleşkeyi buraya taşıyacağız. Galatasaray'ın kendine yakışan tesislere kavuşması lazım. Florya, bizim ismimize yakışmıyor. Burayı yapanlara teşekkür ederim, 30 yıl önce yapıldı ve en gözde tesisti. Ancak sonrasında bir çivi bile çakılmadı. Artık Galatasaray'a yakışır bir tesis inşaatına başladık. Amacımız sezon sonuna yetiştirmek ve Florya'dan buraya taşınmak." dedi.
''2 Milyar TL üzerinde bir gelirimiz olacak''
Galatasaray taraftarının beklediği Riva projesinden elde edilecek gelirin 2 Milyar TL üzerinde olacağını duyuran Özbek,  "Riva projemiz var, her hafta gidiyorum ve takip ediyorum. Riva'da 135-140 tane bize ait villa var. Biz hasılatı paylaşacağız. Maliyet artışı bizi ilgilendirmiyor. 2 Milyar TL üzerinde bir gelirimiz olacak. Malzeme fiyatı artışı olması halinde, bu rakam giderek yukarıya çıkacak. Büyükçekmece projesi, Galatasaray'ın çok önceden gündemine geldi. Muhteşem bir arazi ama harekete geçilmemiş. Göreve geldikten sonra Belediye Başkanı Hasan Akgün'ü ziyaret ettik ve burayı geliştirmek istediğimizi söyledik. Burada yapacağımız faaliyetler hakkında da sonraki dönemlerde size bilgi vereceğim." dedi. ''49 yıllığına bu araziyi kiraladık''
Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Vadi İstanbul'a yakın 62 dönümlük araziyi 49 yıllığına kiraladıklarını açıkladı. Özbek, ''Stadımızın yanında Vadi İstanbul'a doğru inen 62 dönümlük arazi var. Galatasaray Kulübü olarak Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nden 49 yıllığına bu araziyi kiraladık. Bu proje de Kemerburgaz gibi Galatasaray'ın geleceğinde altın harflerle yer alacak. Buna yürekten inanıyorum. Amatöre, salon sporlarına, yüzmeye bir proje hazırlayacağız. Stadın yanında modern bir tesis olacak.'' dedi. 

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:18
Güneş 05:46
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:28
Yatsı 20:50
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı