Ebedi olarak Müslüman Türk’ün yurdu kalacak

Saadet Partisi YİK Üyesi Mustafa Kamalak başkanlığındaki heyet, KKTC’de Kıbrıs Barış Hareketi’nin 48. yıldönümü programlarına katıldı.

GÜNDEM 22.07.2022, 07:20
3
Ebedi olarak Müslüman Türk’ün yurdu kalacak
Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 48. yıldönümü Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) düzenlenen programlarla coşkuyla kutlandı. Gerçekleştirilen programlara Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Üyesi Mustafa Kamalak başkanlığındaki heyetle birlikte Saadet Partisi Başkanlık Divanı Üyesi İlyas Tongüç, Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Genel Başkanı Salih Turhan ile AGD Üniversite Komisyonu Başkanı Nurullah Güngör de katıldı. KKTC’de temaslarda bulunan heyet, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve KKTC Cumhuriyet Meclis Başkanı Zorlu Töre’yi ziyaret etti.
Görüşmede Tatar, dönemin Başbakan Yardımcısı merhum Necmettin Erbakan’ın 1974 Barış Harekâtı sırasındaki kararlı duruşunun ve desteğinin önemine işaret ederek rahmetle andı. Tatar, milli dava konusunda yapılan açıklamaların ve verilen desteğin kendilerine güç verdiğini ifade ederek milli davanın Türkiye Cumhuriyeti ile müşterek olarak yürütüldüğünü söyledi ve Doğu Akdeniz’de ulusal çıkarların ve milli menfaatlerin önemini dile getirdi. Anavatan Türkiye ile ilişkilerin gelişmesinin önemini ifade eden Tatar, 1974 Barış Harekâtı’nın destansı bir direnişinin sonucu olduğunu kaydetti.
Kamalak, 20 Temmuz’un hem Türkiye, hem Kıbrıs, hem de dünya barışı için çok önemli olduğunu ifade ederek, dönemin Türkiye Başbakan Yardımcısı ve Milli Görüş Hareketi Lideri Necmettin Erbakan’ın kararlılığının harekâtın gerçekleşmesinde çok büyük bir etken olduğunu vurguladı. Kıbrıs’ın tarihteki yerinin önemine işaret eden Kamalak, ebedi olarak Müslüman Türk’ün yurdu olarak kalacağına inandığını belirtti. Kamalak, “Saadet Partisi olarak yanınızda olduğumuzu önemle arz ederim” dedi. Ayrıca Kamalak, Kıbrıs Barış Harekâtı’nda şehit düşenlere rahmet dileyerek, gazilere de minnet duygularını ifade etti.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı