Edirne'de yaz günü su baskını! Ev ve iş yerleri göle döndü

Edirne'de aniden bastıran yağmur nedeniyle bazı ev ve iş yerleri selden etkilendi.

GÜNDEM 01.08.2022, 04:50
1
Edirne'de yaz günü su baskını! Ev ve iş yerleri göle döndü
Edirne'de akşam saatlerinde aniden bastıran yağmur nedeniyle bazı ev ve iş yerlerini su bastı.
Edirne’deki aniden bastıran sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Şiddetini arttırarak devam eden sağanak yağış nedeniyle iş yerlerini ve bazı evleri su bastı.
Esnaf ve vatandaşlar kendi imkanlarıyla temizlik çalışması yaptı.

Suhey Tunçyürek, yapılan kazıların sonrasında sürekli asfalt atıldığını ve bu sebepten dolayı kaldırımların boyunun azaldığını belirterek, “3 senedir basmıyordu. Durumumuz iyi idi. Ama yol kazılıp tekrar üzerine defalarca asfalt atılınca yol yükseldi ve bu sefer kaldırımlar alçak kaldı. Bir anda Şükrüpaşa Mahallesinden 1. Murat'a doğru su gelince içeri doğru aktı su. Artık altyapı mı, mazgallar mı, tıkanınca oradan oluk oluk buraya geliyor” dedi.

Alt yapı ve üst yapının olamamasından bu durumların yaşandığını vurgulayan Ahmet Kıvırcık ise “Geçen sene bir anda geldi dedik ama bu sefer bu caddelere asfalt ata ata kaldırımlar kaldı 4 parmak. Bu asfaltları bu kadar yüksek tutup kaldırımları düşük tutuyorlar. Yükseltin bu kaldırımları 50 - 60 santimetre yapın. Diyorlar ki bodrum katı ruhsatı iptal ederim. Sen önce alt yapını yap sonra benim ruhsatıma gel. 1 değil, 2 değil, 3 değil yani. Ben bodrum kattayım iyi güzel de illa beni su basacak değil bana yoldan geliyor. Altyapı yok, üst yapı yok Edirne sıfır” diye konuştu.
Her zaman bu durumla karşı karşıya kaldıklarını ifaden eden Mehtap Elçik yetkililerden çözüm beklediğini söyledi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı