Eğitim-Bir-Sen’den MEB’e İLKSAN çağrısı

Eğitim-Bir-Sen, İlkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardım Sandığı olarak kurulan (İLKSAN) sürekli ertelenen seçimlerin bir an önce gerçekleştirilmesi gerektiğini belirtti.

EKONOMİ 14.04.2023, 04:35
1
Eğitim-Bir-Sen’den MEB’e İLKSAN çağrısı
Eğitim-Bir-Sen, öğretmenlere yönelik sosyal yardım sandığı olarak kurulan İlkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardım Sandığı (İLKSAN) ile ilgili Millî Eğitim Bakanlığı’na seslenerek, sürekli ertelenen seçimlerin bir an önce gerçekleştirilmesi gerektiğini belirtti. Açıklamada, İLKSAN’ın uzun yıllardır kötü yönetildiğinin de altı çizildi.Eğitim-Bir-Sen, öğretmenlere yönelik sosyal yardım sandığı olarak kurulan İlkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardım Sandığı’nın (İLKSAN) durumuna ilişkin bir yazılı açıklama yayınladı. Açıklamada, sandığın 280 bin üyeye sahip olunmasına rağmen yıllardır zarar ettiğini fakat kâğıt üzerinde kâr ettirildiğini ifade ederek, hâlâ net zarar ve kâr verilerinin de resmi olarak yayınlanmadığını belirterek, Millî Eğitim Bakanlığı’na çağrıda bulundu.

Sendika tarafından yapılan açıklamada, İLKSAN’ın faaliyetlerine ilişkin verilerinde kasıtlı bir şekilde kamuoyundan gizlendiğine dikkat çekilirken, var olan üyelerine ilişkin gelecek vadetmediğini ve MEB’in de geleceğe ilişkin bir planının olmadığının altı çizildi. Açıklamada, “İLKSAN üyeleri yalnızlığa terk edilmiştir. Öğretmenler arasındaki sosyal ve ekonomik birliğin simgesi olması gereken sandığın başarısızlığının faturası doğrudan üyelere çıkmaktadır. Dolaylı olarak da öğretmenlik mesleğinin itibarına, öğretmenler arasındaki birlik ve dayanışma ruhuna zarar vermektedir” denildi.

İLKSAN’ın liyakatsiz kişilerin elinde her geçen gün daha da eridiği ifade edilen açıklamada, yönetmekle görevlendirilen isimler ile kurumun arasındaki vekalet ilişkisinin ise tartışmalı bir konumda olduğu belirtildi. Son hali ile İLKSAN’ın piyasa gerçeklerinden kopuk olduğu ve yıllardır olduğu yerde kalmasının asıl sebebinin işletim sorunu ve sistem sorunundan kaynaklı olduğu ifade edildi.

Sandığın hedefinin belirli olmadığına dikkat çekilen açıklamada, yapılan harcamalara ilişkin ekonomik süreci inceleyecek bir mercinin bulunmadığı kaydedildi. Millî Eğitim Bakanlığı’nın sandığın yönetiminde yüzde 60 oranında söz sahibi olduğu hatırlatılırken, bakanlığın yaşananlar ve yaşanacaklar ile ilgili ağır sorumluluğunun olduğu belirtildi.

Sandık yönetiminin Genel Kurul süresini uzatması ile sandığı üye iradesinden uzaklaştırdığı ifade edilen açıklamada, bir kere daha seçim ertelemesi talep edildiğini belirtildi. Sendika, sandık yönetimini istifaya davet ederek, MEB’e ise yarım kalan seçim sürecini tamamlaması için çağrıda bulundu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı