“Eğitimde, inanç ve ahlâkı temel alan bir modele ihtiyacımız var”

ÖĞ-DER şube Başkanları Toplantısı ve 10’uncu Kısa Film Senaryo Yarışması’nın ödül töreni Ankara’da gerçekleştirildi.

KÜLTÜR SANAT 12.12.2021, 09:10
16
“Eğitimde, inanç ve ahlâkı temel alan bir modele ihtiyacımız var”
Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞ-DER), Şube Başkanları Toplantısı’nı gerçekleştirdi. Şube Başkanları Toplantısı’nın ardından 10’uncu Kısa Film Yarışması’nın ödül töreni gerçekleştirildi. Şube Başkanları Toplantısı’nda ÖĞ-DER’e bağlı şube başkanlarına hitap eden Sürücü, eğitim sisteminin Batıcılıktan kurtarılması gerektiğini belirtti. Sürücü, “Millet olarak bizi başarıya götürecek olan; inanç ve ahlâk değerlerimizi temel alan bir anlayışla hazırlanacak eğitim modelidir” ifadelerini kullandı.
Şube Başkanları Toplantısı’nda konuşan ÖĞ-DER Genel Başkanı Hamdi Sürücü, 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı’nın ilk döneminin yarısının bittiğini hatırlatarak, bu eğitim-öğretim yılının da geçmişte olduğu gibi sorunlarla devam ettiğinin altını çizerek, “Her şeyden önce Millî Eğitim sistemimiz Batı kültüründen kurtarılamamış, taklitçi bir sistemle yoluna devam etmektedir. Bu sistem bin yıllık köklü geçmişi olan milletimizin değerlerine uymamaktadır. Bu Batıcı, taklitçi eğitim sistemi, rengi yerli, zihni Batı’ya ayarlı insan yetiştirmekten öteye gitmemektedir. Yapılması gereken bizi bu Batıcı ve taklitçi eğitim sisteminden kurtaracak yeni bir eğitim sistemi kurmaktır. Millet olarak bizi başarıya götürecek olan; inanç ve ahlâk değerlerimizi temel alan bir anlayışla hazırlanacak eğitim modelidir” dedi.

Millî Eğitim Şûrası’nın 7 yıl aradan sonra toplanmasının yerinde bir karar olduğunun altını çizen Sürücü, şûrada eğitimin yapısal sorunları yerine yürütme ile ilgili sorunların konuşulduğunu belirtti. Sürücü, Öğretmenlik Meslek Kanununa değinerek, “Öğretmenlik Meslek Kanunu adalet ve hakkaniyet ölçülerinde hemen çıkartılmalı, öğretmenlere sahip çıkılmalıdır. Öğretmenler arasındaki farklı uygulamalar kaldırılmalı, tüm öğretmenler kadrolu olmalıdır” ifadelerini kullandı.  ÖĞ-DER’in yaptığı çalışmalar ile eğitimin ve eğitimin sorunlarına çözümler sunmaya devam edeceğini belirten Sürücü, “Şubelerimiz vasıtasıyla Aralık ayında yapacağımız il şuraları ile eğitimin sorunlarına uygulanabilir çözümler aramaktan geri durmayacağız” diye konuştu.

ÖĞ-DER Şube Başkanları Toplantısı’nın ardından yine ÖĞ-DER tarafından düzenlenen 10’uncu kısa film senaryo yarışmasının ödül töreninde konuşan ÖĞ-DER Genel Başkanı Hamdi Sürücü, iki yüz seneyi aşkın bir süredir kültür sanat adı altında ahlâka ve kültüre saldırıların devam ettiğinin altını çizerek, bu saldırılara karşı 10 yıl önce başlattıkları kısa film yarışmasını başlattıklarını belirtti. Sürücü, “10 sene önce ‘Eğitim’ konusu ile yarışmamız başladı. On sene sonra bugün de konumuz ‘Eğitim’ oldu” dedi.

Bugüne kadar düzenlenen yarışmalar ile ellerine ulaşan senaryolar ile ilgili de çalışmalar yaptıklarını belirten Sürücü, “Birinci, ikinci ve üçüncü yarışmalarımızın ilk 20 senaryosunu kitaplaştırdık. Bunlara ek olarak birçok senaryonun kısa film olarak çekimini de gerçekleştirdik. Biz bu çalışmaları derdi olan durmazmış düsturu ile dertlerimizi gündeme getirmek için yapıyoruz. Eğitim, ahlâk ve kültürün gidişatını dert edindik” ifadelerini kullandı.

Yarışma sonuçlarına göre dereceye girenlere ödülleri Başkent Öğretmenevi’nde düzenlenen program ile takdim edilirken, jürinin değerlendirmesi sonucu, birinciliği Eskişehir’den katılan Sinan Aşık’ın “Miras” adlı senaryosu alırken, Ankara’dan Mustafa Yılmaz’ın “Öğretmenim” adlı senaryosu ikinci, Bursa’dan Aykut Topçu’nun “Çok Uzaktan” adlı senaryosu üçüncülüğe layık görüldü. Ayşe Şasa Özel ödülünü “Acele” adlı senaryosuyla Hacer Esra Dursun, Ahmet Uluçay özel ödülünü de “Teneffüs” adlı eseriyle Selim Akdemir kazandı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı