Ekim enflasyonunu açıklamıştı: TÜİK'in ENAG'a açtığı dava reddedildi

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) bağımsız araştırmacıların kurduğu Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) aleyhine açtığı dava reddedildi.

GÜNDEM 03.11.2022, 16:00
2
Ekim enflasyonunu açıklamıştı: TÜİK'in ENAG'a açtığı dava reddedildi
Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) Enflasyon Araştırma Grubu'na (ENAG) açtığı davanın ilk duruşması Ankara 15. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görüldü. Gerçek Gündem’de yer alan habere göre duruşmaya Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) adına Avukat Demet Filoğlu ile Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) yöneticisi Prof. Dr. Veysel Ulusoy katıldı. Duruşmada konuşan  Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) yöneticisi Prof. Dr. Veysel Ulusoy, “ENAG’ın ülke yararı için çalıştığını, açıkladığı verilerin bilimsel olduğunu” açıklamasında bulundu.
Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) yöneticisi Prof. Dr. Veysel Ulusoy, “ENAG, günlük olarak enflasyonu ölçüyor, TÜİK ise ayda üç kez piyasa araştırması ile hesap yapıyor. Aradaki fark bundan kaynaklanmış olabilir. Esasında ENAG bir kamu malı niteliği ile toplumsal faydayı yukarılara taşımış ve 20 yılda ilk kez asgari ücrete ara zam yapılmıştır” açıklamalarına yer verdi.
Duruşma hakimi, Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açmak istediği davanın reddine karar vererek duruşmayı bitirdi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı