Ekonomist Atilla Yeşilada: Önce ekonomiyi sonra mali piyasaları vuracak

Ekonomist Atilla Yeşilada, Rusya ile Batı arasındaki gerginliğinin önce ekonomiyi ondan sonra da mali piyasaları vuracağını belirtti.

EKONOMİ 18.09.2022, 11:20
1
Ekonomist Atilla Yeşilada: Önce ekonomiyi sonra mali piyasaları vuracak
Ekonomist Atilla Yeşilada, Artunç Kocabalkan ile haftalık söyleşisinde gündemi değerlendirirken Rusya- Ukrayna savaşı sebebiyle ortaya çıkan ekonomik yaptırımların olumsuz etkilerine dikkat çekti. Yeşilada, Rusya ile Batı gerginliğinin mali piyasaları vuracağını, 2008’deki büyük finansal krizden bu yana en derin ayı piyasasının yaşanacağını söyledi.
Rusya'nın Ukrayna'yı artık ele geçirmesi veya Batı'dan koparmasının söz konusu olmadığını Avrupa'nın enerji ambargoları karşısında teslim olmayacağını belirten Yeşilada şöyle konuştu:

Ayı piyasası, piyasaların ekonomik olarak zora düştüğü belirli dönemler için kullanılan bir terimdir. Ayı piyasası söz konusu olduğunda, fiyatların uzun süreli düşüş eğiliminde olacağı öngörülür. Piyasalarda yüzde 20 oranında düşüşün söz konusu olması, ayı piyasasının göstergesidir.
"Ne ABD'nin ne de Avrupa'nın Rusya'nın enerji şantajına boyun eğmesi beklenemez. Silah sevkiyatını artıracaklar ve bu kışı ne fedakarlık gerekirse gereksin katlanarak geçirecekler ve bu piyasa fiyatlamalarında yok. Rusya'nın da tek bir seçeneği var gübreden uranyuma kadar tekelinde olan ne varsa, bunları kısarak şantaj yapmak böyle karanlık bir noktaya geldik. Son 15 yılın ciddi ayı senaryolarından birinin yaşanacağına dair öngörümün kilit noktarından biri bu"

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı