Ekrem İmamoğlu özür diledi: 'Bunu istemezdik'

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, yağan kar yağışında mağdur olan vatandaşlardan özür dileyerek "Bunu istemezdik" dedi.

GÜNDEM 26.01.2022, 14:10 26.01.2022, 21:46
6
Ekrem İmamoğlu özür diledi: 'Bunu istemezdik'

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'da yaşanan kar felaketi ile ilgili AKOM'da bilgilendirme toplantısı düzenledi. İmamoğlu, İstanbul'da mağdur olan vatandaşlardan özür dileyerek ""Bunu istemezdik" dedi.
Kar doğanın, kış mevsiminin en doğal süreci olduğunu belirten İmamoğlu, "Bir zaman dilimi içerisinde en yoğun kar yağışı alma kavramı üzerinden baktığımızda metrekareye düşen kilo miktarlarına da baktığınızda 7-8 saatte neredeyse 60 kiloyu bulan noktaları tespit ettik. Bu son yılların en yoğun kar yağışının bir anda düştüğü süreci tarifliyor." açıklamasında bulundu.
Kapanan yollarla ilgili kurum ve kuruluşların yetki alanları olduğunu belirten İBB Başkanı İmamoğlu, şöyle konuştu:

"Bugün itibariyle İstanbul’u sorunsuz bir noktaya taşıdık ve bütün sorunları aştık. 20 milyonluk bir kentin sorunsuz bir süreç yaşamasını beklemek hayalcilik olur." diye açıklamada bulunan İmamoğlu, "Elbette mağdur ettiğimiz, yolda 1 saat bile beklettiğimiz vatandaşlarımıza söyleyeceğimiz tek şey vardır özür dilerim, bunu istemezdik." diye konuştu.
"İBB’nin yetki alanları var ki sorumlu olduğu yol ağı yaklaşık 4 bin 23 kilometre ama bunun dışında Karayolları’nın sorumlu olduğu yol ağları var bir de anlaşma gereği 3. Köprü yol hattı ve bağlantılarının sorumlu olduğu bir özel şirket var. Yapılan ihalenin şartnamesi gereği.
Dolayısıyla bu 3 hat önemli. Ana arterlerde bu üç hat çok konuşulur oluyor. Bunun bilinmesi lazım. 39 ilçe belediyesinin sorumlu olduğu hatlar var.
Burada sürece başından beri yani 2.5 yıllık görev süremiz süresince söylediğimiz bir şey var. Asla biz ve onlar diye bir bakışın sahibi olmayacağız. İstanbul bir bütündür.
İstanbullunun her kurumu İstanbulluya hizmet etmek durumunda."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı