Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş için hukuki engel yok!

Hukukçu Mehmet Gün, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın milletvekili seçilmesinde bir engel olmadığını, cumhurbaşkanı yardımcısı olarak atanabilecekleri söyledi

GÜNDEM 08.03.2023, 07:50
2
Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş için hukuki engel yok!
Hukukçu Mehmet Gün, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın milletvekili seçilmesinin önünde bir engel olmadığını ve bu nedenle cumhurbaşkanı yardımcısı olarak atanabileceklerine işaret edetti.
Anayasa'nın 106. maddesinin 4. fıkrasının son cümlesinin aynen alıntılayan Gün "TBMM üyeleri, Cumhurbaşkanı yardımcısı veya bakan olarak atanırlarsa üyelikleri sona erer." Dolayısıyla TBMM üyesi olmayan İmamoğlu ve Yavaş, Cumhurbaşkanı yardımcısı olarak atanırlarsa hukuken görevlerine devam edebilirler." dedi
Gün, ayrıca Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum'un İmamoğlu ve Yavaş'ın hem belediye başkanı hem de cumhurbaşkanı yardımcısı olamayacakları yönündeki açıklamasını eleştirdi. Gün'e göre, İmamoğlu ve Yavaş, büyükşehir belediye başkanı olarak kamu görevi yaparken cumhurbaşkanı yardımcısı olarak atanmayı kabul ederlerse, ikinci bir kamu görevini kabul etmiş olacaklardır.
Uçum'un bu konuda hukuki bir temeli olmadan Anayasa'ya aykırı bulduğu düşüncesi de Gün tarafından eleştirildi. Ayrıca Gün, Cumhurbaşkanı Hukuk Başdanışmanı olmasına rağmen Uçum'un serbest avukatlık faaliyetine devam ettiğine dikkat çekerek, Uçum'un önce kendi durumunu gözden geçirmesi gerektiğini belirtti.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı