Elazığ'da MHP mitingi öncesinde asılan afişler tartışma çıkardı

Elazığ Belediye Meclisi toplantısında MHP’nın pazar günü düzenlenen mitingin afişleriyle ilgili tartışma yaşandı. Mülki idare amirlerinin Cumhur İttifakından yana tavır takınmaları ise tepki çekti.

SİYASET 16.11.2022, 09:50
1
Elazığ'da MHP mitingi öncesinde asılan afişler tartışma çıkardı
CHP’li meclis üyesi Murat Akkoç, “Şehrin ileri gelenleri, mülki amirleri, valisi, emniyet müdürü, il jandarma… Artık kimse…. Belediye Başkanı… Sadece Cumhur İttifakı’ndan taraf bir tavır takınıyorlar" dedi. Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ise “Paralarını vermişler, kiralamışlar, astırmışlar. Yaptıkları bütün işlemler yasal. Şehri de Allah'a çok şükür düğün gibi süslemişler” karşılığını verdi.
Elazığ Belediye Meclisi’nin kasım ayı toplantısı, bütçe görüşmeleri ile başladı. Görüşmelerde; MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Pazar günü kentte düzenlediği miting için asılan afişlerle ilgili tartışma yaşandı.
Belediye Meclisi’nin CHP’li üyesi Murat Akkoç, “Devlet buraya atadı bu insanları. Bu memleketin tamamını kucaklasın, diye. Ama sürekli aynı şeyi yapılıyor ve bundan nemalanan bazı insanlar da arkasına bunun gücünü alanlar da sürekli oradan buradan birilerini tehdit ediyorlar. Çünkü biliyorlar ki yapacakları her zaman yanlarına kar kalacak" dedi.

Akkoç’un eleştirilerine Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları karşılık verdi. Şerifoğulları, şunları söyledi:

CHP Meclis üyesi Murat Akkoç da partiler arasında ayrım yapıldığını dile getirerek şunları söyledi:

Devlet Bahçeli'yi karşılamaya Elazığ bürokrasinin gitmiş olmasını da eleştiren Akkoç konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Sizlerin üst geçitlere izinsiz bir şekilde asmış olduğunuz afişleri indirdiğimizi bu işlerin izin alarak yasal mevzuatlar çizgisinde yapmanız gerektiğini ifade etmiştik. Hiçbir izin almadınız, burasının muz cumhuriyeti olmadığını, bu işlerin bizim kontrolümüzde olduğunu izne tabi olduğunu ifade ettik. İzin almadan astırmayacağımızı Cumhuriyet Halk Partisi'ne, AK Parti'ye de Milliyetçi Hareket Partisi’ne de yaptırmayacağımızı söyledik. Ama dilekçeyle başvurulduğu takdirde, değerlendirmemiz alındığı takdirde izin verileceğini herkes bilir. Milliyetçi Hareket Partisi'nin iki tane dilekçesi var. Genel Başkan gelmeden önce, programı belli olduktan sonra; dilekçe vererek başvuruda bulunmuşlar. Biz de uygun görmüşüz, astırmışız. Onun dışındaki billboardlar… Paralarını vermişler, kiralamışlar, astırmışlar. Yaptıkları bütün işlemler yasal. Şehri de Allah'a çok şükür düğün gibi süslemişler. Çok da güzel olmuş. Ama siz, izinsiz totem kurmuşsunuz. Biz de buna izin vermedik, vermeyeceğiz. İzin almadan Elâzığ Belediyesi’ni yok sayarak size üst geçitlere de, alt geçitlere de, totemlere de izin vermeyeceğiz."
"Mobese üzerine yasal değil. Bizler bunu yaptığımız zaman emniyetin engellemelerinde hep şunu yaşadık. Genel başkanlarını istedikleri gibi karşılayabilirler. En doğal haklarıdır. Bu da kötü bir şey değildir. Ama burada yaptığınız yok izin aldılar almadılar olsa da bin türlü bürokrasi, engelleme önümüze çıkacak. Üst geçitlere, her yere asılmış. Bazı yerlerde trafiği güvenliği tehlikeye atacak şekilde asılmış. Bunu görüyorsunuz. Burada; yasaların, şunun bunun arkasına sığınarak bunun açıklamasını yapamazsınız. Gelişi güzel asılmış. Siz buna izin vermişsiniz. Mesele zaten Milliyetçi Hareket Partisi'nin asması değil. Mesele oraya gösteren ayrıcalık. Bizim beklentimiz budur, hepimizin beklentisi budur ama nedense şehrin ileri gelenleri, mülki amirleri, valisi, emniyet müdürü, il jandarma… Artık kimse…. Belediye Başkanı… Sadece Cumhur İttifakı’ndan taraf bir tavır takınıyorlar."
"Devlet buraya atadı bu insanları. Bu memleketin tamamını kucaklasın diye. Ama sürekli aynı şeyi yapılıyor ve bundan nemalanan bazı insanlar da arkasına bunun gücünü alanlar da sürekli oradan buradan birilerini tehdit ediyorlar. Devlet buraya atadı bu insanları. Bu memleketin tamamını kucaklasın diye ama sürekli aynı şeyi yapılıyor ve bundan nemalanan bazı insanlar da arkasına bunun gücünü alanlar da sürekli oradan buradan birilerini tehdit ediyorlar. Sürekli atar gider yapıyorlar çünkü biliyorlar ki yapacakları her zaman yanlarına kar kalacak. Hiçbir şekilde hiçbir yerde işlem yapılmayacak. Sürekli gerginlik ortamı, sürekli insanları aşağılama, sürekli tehdit, sürekli aba altından sopa göstermek. Bunlar doğru şeyler değil. Adamlar gelmiş konuşuyor. En doğal haklarıdır. Kendi partisi, kendi partisinin genel başkanı gelmiş büyük övgülerde de bulunur. En doğal hakkıdır ama bunu neden bir başka partinin genel başkanı ya da onu seçmen kitlesine çok görüyorsunuz. O seçmen kitlesi aynı zamanda bu şehrin insanları. Dolayısıyla siz bu şehrin insanlarının belediye başkanısınız. Başkanım yaptığınız çok yanlış bana göre."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı