Elazığ’daki TOKİ konutlarındaki hak sahiplerine tehdit iddiası

TOKİ'nin Elazığ'daki deprem konutlarından şikayetçi olan hak sahiplerinin, "Cumhurbaşkanı ile direkt görüşüyoruz" denilerek evlerini ellerinden almakla tehdit edildiği iddia edildi.

GÜNDEM 03.08.2022, 23:05
Elazığ’daki TOKİ konutlarındaki hak sahiplerine tehdit iddiası
Elazığ'da 24 Ocak 2020'de meydana gelen 6,8'lik depremin ardından Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Gezin köyüne 108 deprem konutu yapıldı. Kura çekimide kendilerine çıkan konutlara yerleşen hak sahipleri, yolların yapılmaması, bölgede çöp konteyneri olmaması, trafoların açık olması ve kaçak yapılaşma gibi sorunlarla karşılaştı.
Gazete Duvar'dan Ardıl Batmaz'ın haberine göre; Gezinliler, sorunların çözümü için yüklenici firma olan Ulubol İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. yetkilileriyle defalarca iletişime geçtiklerini ancak sorunlara kayıtsız kalındığını ifade ettiler.
Hak sahipleri yolların yapılmamasından dolayı da şikayetlerini dile getirdiller.

Doğru Yol Partisi Gezin İlçe Başkanı Ayfer Doğru da deprem konutlarında kalan ve bu sıkıntıları yaşayanlardan biri. Nisan ve mayıs ayları arasında konutlara yerleştiklerini belirten Doğru, yüklenici firma yetkilisine şikayetleri iletmesi üzerine kendisine ve bu sorunları dile getirenlere baskı yapıldığını söyledi. Yüklenici firma yetkilisinin kendisine “akıllı ol” dediğini belirten Doğru, "Ben burada hak sahibiyim. Buradaki sorunları gündeme getirmenin ardından yüklenici firma yetkilisi Sebahattin Bey beni aradı. 'Siz bu olayla ilgileniyormuşsunuz. Cumhurbaşkanı ile direkt görüşüyoruz, evinizi elinizden alırım' dedi. Biz sadece sorunların çözülmesini istiyoruz" açıklamasını yaptı.

Hak sahiplerinden Taner Kabukçu da ev sahiplerinin kaçak yapılaşmaya gittiğini, bölgede çöp konteyneri yetersizliğinden çevreyi kirletmek zorunda kaldıklarını söyledi. "Bizim amacımız temiz bir hava almak" diyen Kabukçu, "Herkes kafasına göre evinin önünü kapatıyor. Çöp konteyneri için CİMER'e yazı yazdım, 'devlet malzeme ofisinden talep edildi' yanıtını aldım ancak aradan geçen iki aya rağmen konteynerler gelmedi. Sadece geçtiğimiz günlerde İl Özel İdaresi tarafından birkaç konteyner yollandı ama hâlâ yeterli sayıda değil. Ayrıca yollarımız bozuk, iki aya buraya araba çıkamaz. Trafoların hepsi yerde, hırsızlık olayları başladı. Jandarmanın devriye atması gerekir" diye konuştu.
Konuyla ilgili aradığımız Ulubol İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. yetkilileri telefonlarımıza cevap vermedi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:18
Güneş 05:46
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:28
Yatsı 20:50
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı