Elektrik faturası nasıl düşürülür? İşte yüzde 30 ucuzlatacak yöntem

Yaz aylarının gelmesi ve yansıtılan zamlarla birlikte elektrik faturaları rekor düzeyde arttı. Uzmanlar elektrik faturasında yüzde 20 tasarruf imkanı sağlayacak 20 pratik öneriyi paylaştı.

EKONOMİ 11.06.2021, 11:10
28
Elektrik faturası nasıl düşürülür? İşte yüzde 30 ucuzlatacak yöntem
 Enerji tasarrufuna en çok dikkat edilmesi gereken yaz mevsiminde faturalar yine cep yakıyor.. 
Havalar ısındıkça gerek gıdalarımızı korumak gerekse serinlemek için kullandığımız elektrikte tüketimi de büyük oranda artıyor.
Bu da faturaların yüksek gelmesine neden oluyor.
Peki yazın bizi bu sıkıntılardan kurtaracak bir formül var mı.
 Klima kullanırken pencereleri açmak hem soğutmayı önler hem de sıcak havanın içeri girmesine sebep olur. Bu yüzden klima açıkken pencereler mutlaka kapatılmalı. Çok aşırı sıcaklıklarda perdeleri de kapatabilirsiniz.
Eğer klimaya çok ihtiyacınız yoksa tercihinizi vantilatörden yana yapın. Aşırı sıcaklarda daha serin bir ortama sahip olmak istiyorsanız klima ile vantilatörü aynı anda kullanabilirsiniz. Zira klimanın sağladığı soğuk hava vantilatör sayesinde daha hızlı yayılır. Elektrikten tasarruf sağlamak istiyorsanız klima derecesini düşük tutmanız gerekir.
 Klimanızı nem alma modunda çalıştırın. Nem alma modu, soğutma modundan daha az elektrik tüketir. Şayet klima alacak imkanınız yoksa, daha düşük bir bütçe ile bir nem alma cihazı edinebilirsiniz.
Perdeler açıkken evin içi daha fazla güneş ışınlarına maruz kaldığı için oda sıcaklıkları artacaktır.
Bu nedenle özellikle keten vb. kumaşlardan yapılmış ve ışığı süzerek içeri alırken ısıyı azaltan perdeler kullanın.
Yaz aylarında günler uzadığı için güneşin kavurucu etkileri azaldığında lamba kullanmak yerine, perdeleri açın ve gün ışığından daha fazla yararlanın.
Açık renk perdeler kullanmak, ısıyı yansıtır. Ayrıca pencerelere panjur ya da kepenk yaptırmak sıcaktan korur.
Sıcak havalarda mümkünse suyu sıcak kullanmayın. Ilık suda duş almak serinlemeye de yardımcı olacaktır.
Banyo sonrası saç kurutma makinesi kullanmak yerine saçlarınızın nemini havluyla alın. Bu hem doğal kurutmaya neden olacaktır hem de elektrik tasarrufu sağlayacaktır.
Yaz aylarında ya da sıcak günlerde çamaşırları güneş ışınlarından yararlanarak kurutun. Böylece enerji tasarrufu sağlamış olursunuz hem de ütü ihtiyacı azalır.
Isı yalıtımı yaptırmak, kışın soğuktan koruduğu gibi yazın da sıcaktan korur. Bu da elektrik tasarrufuna neden olacaktır.
Fırın kapağını sıkça açmak ısı kaybına neden olur yemeklerin geç pişmesini elektiriğin çokça kullanılmasına sebeptir. O nedenle yemeklerinizi  kapağı açılmadan kontrol edilin.
 Televizyon da dahil olmak üzere tüm elektrikli aletler ısı yayar. Bu ısının ortama yayılmasını önlemek için kullanmadığın cihazları kapatın ve hatta prizden çıkartın.
Yaz ya da kış her zaman enerji tasarrufu ampulleri tercih edin. Tasarruflu ampuller, diğer ampullere göre çok daha az enerji harcar.
Dış cephe duvarlarında açık renk tercih edin. Güneş ışını açık renklerde daha iyi yansır ve böylece güneş ışınlarının ısıtıcı etkisi azalır. Evin iç duvarlarını da açık renkle boyayın. Zira aydınlatmada lamba ihtiyacını azaltır.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı