Son Dakika

Elon Musk, Tesla'daki fiyat artışının nedenini açıkladı

Elon Musk, Tesla araçlardaki fiyat artışının nedenini tedarik zincirinin baskısı olarak açıkladı.

EKONOMİ 02.06.2021, 05:25
8
Elon Musk, Tesla'daki fiyat artışının nedenini açıkladı
Tesla'nın kurucusu Elon Musk, son dönemde şirketin araçlarındaki fiyat artışının, otomotiv endüstrisindeki, özellikle pahalı hammaddelerin tedarik zincirine oluşturduğu baskıdan kaynaklandığını ifade etti.
Sosyal medyada oldukça aktif olan Elon Musk, Twitter'de bir kullanıcının Tesla araçlarındaki fiyat artışı şikayetine cevap verdi.
Ryanth3nerd adlı bir Twitter hesabı, "Tesla'nın, Model Y için lomber gibi özellikleri kaldırarak araç fiyatlarını yükseltmesi hiç hoşuma gitmiyor..." diyerek şikayetini dile getirdi.
Şikayet tweetine cevap veren Elon Musk, "Sektör genelinde tedarik zincirinde ciddi bir fiyat baskısı nedeniyle araçların fiyatları artıyor. Özellikle hammaddeler konusunda" diyerek fiyat artışını açıklamaya çalıştı
Tesla, mayıs ayında Model 3 ve Model Y araçları için beşinci kademeli fiyat artışında bulundu.
Nisan ayında Elon Musk, çip kıtlığını gerekçe göstererek Tesla'nın "en zor tedarik zinciri zorluklarından birini" yaşadığını söylemişti.

Tesla 2020 yılında otomobil satışından 721 milyon dolar net kar elde etti. Ancak Tesla, ocak ayında 1.5 milyar dolar değerinde Bitcoin almıştı. Bitcoin değerinde görülen hızlı artış ile şirket sadece bu yatırımından 3 haftada 970 milyon dolar kazanç elde etti.
Tesla araçlarının satışı için Bitcoin kabul edileceği ifade edildikten kısa süre sonra Musk, şirketin araç satışlarında Bitcoin kullanmayı askıya aldığını duyurmuştu.
Musk, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, Bitcoin madenciliği ve işlemleri için fosil yakıtların, özellikle en kötü emisyona sahip kömürün hızla artan kullanımı konusunda endişeli olduklarını belirtmişti.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı