Elon Musk'tan tartışılacak sözler! İnsanoğlu Mars’a hiç gidemeyecek...

SpaceX test uçuşu krize dönüştü. Starship SN9 uzaya gidemedi. Elon Musk Amerikan Federal Havacılık Dairesi'ni eleştirdi.

BİLİM VE TEKNOLOJİ 30.01.2021, 12:50
45
Elon Musk'tan tartışılacak sözler! İnsanoğlu Mars’a hiç gidemeyecek...
 Perşembe günü ilk test uçuşunu gerçekleştirecek roket prototipi Starship SN9’u görmek için hazırlananlar hayal kırıklığına uğradı. Zira görülen tek şey, fırlatma rampasında duran devasa roketti. 
Starship SN9’un uzaya gönderilememesinin tek nedeni ABD Federal Havacılık Dairesi’nden kaynaklandığı anlaşıldı.
CEO Elon Musk, Federal Havacılık İdaresi’ne (FAA) tepki göstererek uzay fırlatmalarıyla ilgili kurallarına tepki gösterdi.
FAA’i eleştiren Musk Twitter’daki hesabından gönderdiği mesajla şu ifadeleri kullandı:
“İyi olan uçak bölümünün aksine, FAA uzay bölümü temelde bozuk bir düzenleyici yapıya sahip. Ortaya koydukları kurallar, birkaç hükümet tesisinden yılda sadece bir avuç yapılabilir fırlatma anlamına geliyor. Bu kurallar altında insanlık asla Mars’a ulaşamayacak”
Bu mesaj, Musk’ın SpaceX’in uçuş testi için FAA’den izin alamadığı şeklinde değerlendirildi. FAA’den ise, DailyMail’a şu açıklama gönderildi: “Bir sonraki test uçuşunu onaylamadan önce olağanüstü güvenlik sorunlarını çözmek için SpaceX ile çalışmaya devam edeceğiz.”
Federal Havacılık Dairesi'nden açıkça belirtilmese de gecikmenin, Musk’ın “harika bir test” dediği, fırlatma rampasında patlayan Starship SN8’in önceki test uçuşundan kaynaklandığı kaydediliyor.
Ne olursa olsun, SpaceX’in SN9’u gökyüzüne göndermeden önce FAA’dan onay alması gerekecek, ancak firma Pazartesi günü başka bir girişim için çalışıyor. Starship SN9, havada yaklaşık 10 km yükselip, aerodinamik bir iniş ve manevra yapacağını gerçekleştirecek ilk test uçuşu için tüm bu hafta fırlatma rampasında bekledi. Aynı bekleme SN8’inde başına aralık ayında gelmişti.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı