Son Dakika

Elâzığlı depremzedeler hâlâ evlerini alamadı

Depremlerin ardından binalarda hasar tespit çalışmaları devam ederken, iktidar bir sene müsaade istedi. 3 sene önce yaşanan elâzığ depreminin ardından yapılanlar ise iktidarın karnesini ortaya koydu.

GÜNDEM 03.03.2023, 04:35
1
Elâzığlı depremzedeler hâlâ evlerini alamadı
Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yıkım yaşanan 11 ilde hasar tespit çalışmaları devam ediyor. İktidar, şehirleri bir yılda yeniden yapabileceğini iddia ederken 3 yıl önce yaşanan Elâzığ depreminin ardından hâlâ evlerine kavuşamayan vatandaşların olduğunu belirten Saadet Partisi Elâzığ İl Başkanı Abdullah Akın, “Depremin üzerinden 3 yıl geçti. Hâlâ 485 hak sahibine evleri tespit edilemedi, Sivrice ilçemizde bulunan konteyner kentinde vatandaşlarımız 3 yıl geçirdi. Bu, yakın dönemin bir örneği. Bu arkadaşlar algı ile iş yapmaya devam ediyor” dedi. Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgede 11 ilde yıkım gerçekleşirken, binalara ilişkin hasar tespit çalışmaları devam ediyor. İktidar, yaşanan yıkımlara karşı bir yıl içerisinde binaların yapımlarını tamamlayacağını iddia etse de 2020 yılında Elâzığ’da yaşanan depremin üzerinden geçen 3 yılda mağduriyetler halen devam ediyor.

İktidarın bir yıl süre istediğini hatırlatan Saadet Partisi Elâzığ İl Başkanı Abdullah Akın, sözlerin birer algıdan ibaret olduğunu ve yalan bir algı ile çalışmaların yürütüldüğünü belirterek, “Kahramanmaraş merkezli depremlerde 11 ilde yüz binlerce bina hasar aldı. İktidar bir yılda şehirleri yapacağını iddia ediyor ama 2020 yılında yaşanan Elâzığ depreminin ardından 3 yıl geçti, hâlâ evlerine kavuşamayan vatandaşlarımız var. Bu, en yakın dönemin örneğidir. Burada organizasyonsuzluk ortadadır. Yine aynı olur ise bir yılda bölgeye malzemeleri bile indiremezler” dedi.

Elâzığ’ın Sivrice ilçesi merkezli yaşanan depremin ardından iktidarın hâlâ eksiklerinin olduğunu ifade eden Akın, depremin ilk yılında dahi verilen sözlerin tutulamadığını belirterek, “2020 yılında Elâzığ’da yaşanan depremin ardından ilk senede 2 bin 500 ile 3 bin arasında daire teslim edilebildi. Vaat edilen konut sayısı ise 25 bin idi. 3 yılda ancak 21 bin 140 konut teslim edilebildi. Hâlâ hak sahiplerine teslim edilemeyen evler var. Sivrice’de bulunan konteyner kentte vatandaşlarımız 3 kış geçirdi” diye konuştu.

Kahramanmaraş merkezli depremlerden Elâzığ’da da hasar alan binaların bulunduğunu ifade eden Akın, yapılacağı ifade edilen konutların da yetersiz olacağına dikkat çekerek, “Elâzığ’da 3 bin 309 ağır hasarlı bina bulunuyor. Bu rakamlar açıklanırken, daire sayıları ise açıklanmıyor. Şu ana kadar ise sadece 14 bin binada inceleme yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Elâzığ’da 4 bin 500 konut yapılacağını açıkladı fakat 2020 yılındaki depremde orta ve az hasar alan binalardaki hasarlar daha da büyüdü. Buna karşın Elâzığ merkeze 20 bin ilçelere de 5 bin olmak üzere 25 bin yeni binanın yapılması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Elâzığ depreminden sonra vatandaşlara teslim edilen binalar ile vatandaşların devlete borçlandırıldığını da hatırlatan Akın, vatandaşların tekrar tekrar mağdur edildiğini belirterek, “Elâzığ depreminden sonra teslim edilen dairelerde vatandaşlar 180 bin TL ile 250 bin TL arası borçlandırıldı. Bu borçlanmaların yanı sıra teslim edilen binalardaki sorunlardan dolayı binaları teslim alan vatandaşlar yine ceplerinden para harcayarak dairelerindeki sorunlara çözüm bulmaya çalıştı” dedi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:18
Güneş 05:46
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:28
Yatsı 20:50
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı