Emek örgütlerinin birbirine desteği… Artarak devam etmeli

Memur-Sen “Ekonomik, Siyasi Krizler ve Sendikaların Geleceği” gündemiyle Balkan Zirvesi düzenledi.

GÜNDEM 22.05.2022, 04:35
3
Emek örgütlerinin birbirine desteği… Artarak devam etmeli
Balkan coğrafyasından çok sayıda emek örgütünün üst düzey temsilcisinin katıldığı Balkan Zirvesi’nde, sendikal alanı hem ulusal hem de uluslararası anlamda ilgilendiren pek çok konu görüşülerek çözüm önerileri sunuldu. Zirvede konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, emek örgütlerinin birbirine desteğinin artarak devam etmesi gerektiğine dikkat çekti.* Memur-Sen’in “Ekonomik, Siyasi Krizler ve Sendikaların Geleceği” gündemiyle düzenlediği Balkan Zirvesinde, Balkan ülkelerinden çok sayıda emek örgütünden katılım gerçekleşti. Zirvede, sendikal alanı hem ulusal hem de uluslararası anlamda ilgilendiren pek çok konu görüşülerek sorunlara çözüm önerileri sunuldu. Zirvede konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, emek örgütlerinin birbirlerine desteğini arttırarak, istişare halinde olması gerektiğine vurgu yaptı. Memur-Sen’in özellikle kriz dönemlerinde ekonomiye katkı sunmayı amaçladıklarını ifade eden Yalçın, yaşanan küresel krizin etkilerinin Türkiye’de de etkili olduğunun altını çizerek, “Pandeminin küresel anlamdaki etkisiyle birlikte Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş ve Suriye’de devam eden insani kriz tüm dünyada olduğu gibi ülkemize de ekonomik olarak olumsuz yansımalar gösterdi. Emtia fiyatları, akaryakıt ve diğer kaynaklardaki artış halkı ve emekçiyi zorlamaya başladı. Bizler de emek örgütleri olarak bunu dile getiriyoruz. Örgütlü gücümüzle gelir adaletinin sağlanması, ekonomide istikrar zeminin sağlanması adına üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz” dedi.

oplu sözleşme ile kazanım elde edilse de sonraki dönemde yaşanan ekonomik dalgalanmaların elde edilen kazanımların önüne geçtiğine dikkat çeken Yalçın, “Kriz devam ediyor ve bu durum bizleri zorluyor. Bu bağlamda konuyu sürekli gündemde tutmaya çalışarak alım gücü düşüklüğünün önüne geçmeye çalışıyoruz. Ancak kurdaki hareketlilik ülkemizi de bizleri de ekonomik anlamda yoruyor. Aslına bakılacak olursa sabit gelirliler için en büyük avantaj düşük enflasyon ve piyasa istikrarıdır. Enflasyonist ortamda ne kadar zam alırsak alalım sabit gelirlinin alım gücü sürekli düşüyor. Bu sebeple biz her alanda enflasyonun düşürülmesi adına çağrılar yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

Memur-Sen’in 20, 25 milyon kişiyi temsil ettiğine dikkat çeken Yalçın, örgütlenmede ki büyümelerinin de devam ettiğine vurgu yaparak, “Örgütlenmedeki büyüme trendimiz devam ediyor. Türkiye’de sendikal alanda işçi, memur ayrımı var. Bu anlamda işçilerde de örgütlenme oranı gittikçe artıyor. Kısaca Türkiye’de örgütlü çalışan sayısı gittikçe artıyor. İşler iyi gitse de kötü gitse de örgütlülüğümüzü artırmaya devam etmeliyiz. Ekonomik krizler en fazla emek örgütlerini sorumlu kılıyor ve ilk tepki emek örgütlerine yapılıyor. Ancak biz sorunlardan kaçmak yerine daha fazla sahaya inmeli ve sorunlarla daha fazla yüzleşmeliyiz” diye konuştu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı