“Emek, sinemada görünür olmalı!”

Hak-İş tarafından düzenlenen ‘10. Uluslararası Kısa Film Yarışması’nın ödül töreni gerçekleştirildi.

KÜLTÜR SANAT 12.12.2021, 09:10
16
“Emek, sinemada görünür olmalı!”
Törende konuşan Hak-İş Başkanı Mahmut Arslan, emeğin ve çalışanların beyaz perdede daha fazla görünür olmasının önemli olduğunu vurguladı.
* Hak-İş Konfederasyonu tarafından düzenlenen ‘Hak-İş 10. Uluslararası Kısa Film Yarışması’nın ödül töreni dün gerçekleştirildi. Emeğin beyaz perdeye taşındığı yarışmada dereceye girip ödül almaya hak kazanan filmler, ödüllerine kavuştu.

Düzenlenen ödül töreninde konuşan Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, sinemada emeğe daha çok yer verilmesini ve çalışanların sorunlarının sinema sanatı ile anlatılmasının önemli olduğuna inandıklarını kaydetti. Arslan, yarışmalarına yapılan başvuruların her yıl giderek arttığını ama bunu daha da artırmayı hedeflediklerini belirtti.

Ulusal kategoride birincilik ödülünü Muhammed Bozbey’in yönettiği ‘1 Liralık Ekmek’ alırken, uluslararası kategoride ise Kırgızistan’dan Chingiz Samudin Uulu’nun yönettiği ‘Dream’ filmi hak kazandı. Necati Çelik özel ödülünü ise ulusal kategoride, Yavuz Altınışık’ın yönettiği ‘Beşik’ filmi, uluslararası kategoride ise Almanya’dan Christiane Hitzemann’ın yönettiği ‘The Nestling’ filmi aldı. ‘Sendikacının Gözünden’ dalında ise Nihat Ayaz’ın ‘Kara Elmas’, Recep Dere’nin ‘Umudun Peşinde’, Birsen Çiçek Odabaşı ve Arif Çatal’ın beraber yönettiği ‘Emeğin Rengi’ filmleri ödüllere layık görüldü.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı