Emekçiler, pahalılığa sessiz kalmamalı!

Öz İplik İş Sendikası Başkanı Rafi Ay, mevcut ekonomik koşullar nedeniyle emekçilerin belinin büküldüğünü ifade etti.

EKONOMİ 23.07.2022, 07:35
Emekçiler, pahalılığa sessiz kalmamalı!
Öz İplik İş Sendikası Başkanı Rafi Ay, gazeteciler ile bir araya geldi. Mevcut ekonomik koşullar nedeniyle emekçilerin belinin büküldüğünü ifade eden Ay, “Enflasyon nedeniyle ortaya çıkan hayat pahalılığı ekmeğimizi küçültmektedir. Emek kesimi olarak bu sürece sessiz kalamayız. Bir an önce toplumsal bir uzlaşıyla enflasyona karşı mücadele edilmesi en öncelikli taleplerimizden biridir” dedi.
* Öz İplik İş Sendikası Genel Başkanı Rafi Ay, sendikalarının “24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı Geleneksel Yemeği”nde basın mensupları ile bir araya geldi. Ay, programda çalışma hayatının öne çıkan konu başlıkları hakkında değerlendirmelerde bulundu. Ülkemizin ağır bir ekonomik süreçten geçtiğini belirten Ay, “Halkımızın alım gücü hızla azalmaktadır. Enflasyon belası bir kez daha yakamıza yapışmıştır. Enflasyon en fazla ücretli çalışanları, dar gelirleri etkiler. Bizler emeğimizle geçinen insanlarız. Bunun karşılığında da ücret alıyoruz. Ancak enflasyon nedeniyle ortaya çıkan hayat pahalılığı ekmeğimizi küçültmektedir. Emek kesimi olarak bu sürece sessiz kalamayız. Bir an önce toplumsal bir uzlaşıyla enflasyona karşı mücadele edilmesi en öncelikli taleplerimizden biridir” dedi.

İşçilerin açlık sınırının altında ücretlere, kayıt dışı çalıştırılmasının çalışma hayatının en önemli sorunu olduğunu dile getiren Ay, bu durumun meydana gelmesinde sendikalaşmanın engellenmesi olduğunu kaydederek, “Sendikalı çalışma hayatının olmamasından kaynaklanmaktadır. Ülkemizin ekonomik ve sosyal sorunlarını aşmak için atılacak ilk adım örgütlenmenin önündeki engellerin kaldırılmasıdır” ifadelerini kullandı. Konuşmasında sendikalarına yönelik gerçekleştiren şiddeti de kınayan Ay, şunları kaydetti: “Öz İplik İş’in Karabük’te örgütlü olduğumuz bir iş yerinde, rakip sendikanın sahaya sürdüğü bir kendini bilmez zorba, 17 Temmuz gecesi, üyelerimizden birini kandırarak, iyi niyetinden faydalanarak evinden çıkmasını sağlamış, hiçbir suçu, kusuru olmayan bu arkadaşımızı darp etmiş, tehdit etmiştir.  Olay elbette yargıya intikal etti ve bu zorbalığın hukuki olarak cezasız kalmaması için elimizden geleni yapacağız. Ancak sendikal mücadeleyi sahada kaybedenler artık işi zorbalığa dökmeye başlamıştır. Emekçiler bu zorbaların gerçek yüzünü bir kez daha görmüştür.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 18 Nisan 2024
İmsak 04:27
Güneş 05:53
Öğle 12:43
İkindi 16:24
Akşam 19:23
Yatsı 20:43
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı