Son Dakika

'Emekli amiraller bildirisi AKP'li bakana da gönderildi'

Emekli amiraller bildirisini ilk yayımlayan isim, bildirinin AKP'li bakana da gönderildiği ortaya çıktı.

GÜNDEM 09.04.2021, 17:15
9
'Emekli amiraller bildirisi AKP'li bakana da gönderildi'
Emekli amirallerin 'Montrö bildirisi'ni yayımlayan ve AKP'ye yakınlığı ile bilinen Avaztürk'ün Genel Yayın Yönetmeni Zihni Çakır, bildiriyi kendisine gönderen ismin, bildiri henüz yayımlanmadan önce şu an kabinede görev alan bir AKP'li bakana gönderildiğini söyledi.
Çakır, Halk TV'de yayımlanan "Haberaktif" programında yaptığı açıklamada, duyuru metninin kendisine emekli amirallerin dışında bir kaynaktan aldığını, gazeteci refleksi ile bunu yayımladığını ileri sürdü.
"Neden bu metin bir AKP'li bakana gönderilmiş?" sorusuna Çakır, "Bir darbe çağrışımı yaptığını düşündükleri için göndermişler" cevabını verdi.
Montrö bildirisini imzalamayan emekli amiral Semih Çetin, 10 kişinin gözaltına alındığı olayla ilgili ayrıntıları anlattı.
Aynı yayına katılan Çetin, “Emekli Amirallerin bulunduğu WhatsApp grubuna gönderilen son taslağın başlığında ‘Yüce Türk Milletine’ ifadesi yoktu ve tarih 6 Nisan’dı fakat 4 Nisan’da basına sızdı” ifadesini kullandı.
WhatsApp grubunda metni okuduğunda sorun görmediğini fakat farklı nedenlerle imzalamadığını belirten Semih Çetin, “Bana gönderilen metinde ‘Yüce Türk Milletine’ diye bir ifade de yok. Başında ‘basın duyurusu’ yazıyor...  Bildiride ismi olan bazı kişilerin Balyoz sürecindeki vefasızlıkları nedeniyle imzalamadım" dedi.
"Bildirinin yayımlanmasından sonra 'darbe' iddiaları ortaya çıkınca hemen WhatsApp grubundaki yazışmalara döndüm" diyen Çetin, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Acaba konuyla ilgili bir konuşma var mı diye baktım ama öyle bir şey yoktu. Bildiri hazırlanmış kendi aralarında ‘şurasını böyle düzeltelim, bu çıksın’ gibi konular konuşmuşlar. Bana geldiğinde bildiri son halindeydi. Zaten bildiri de değil üzerinde ‘basın duyurusu’ yazıyordu. Sonunda da ‘kamuoyuna saygıyla arz ederiz’ ifadesi vardı. Bana gönderilen taslak bildiride Yüce Türk Milletine diye bir başlık yok. Yayına gelmeden önce sorulara hazırlıklı olmak için bildiriye baktığımda çok enteresan bir şey gördüm. Bildirinin altındaki tarih 06.04.2021 olarak görünüyordu. Ancak bu bildiri çok ilginç bir şekilde 4 Nisan'da basına sızdırıldı."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı