Emekli bayram ikramiyesi: Ne kadar, ne zaman yatırılacak? Güncel

Kurban Bayramı öncesi emekli bayram ikramiyesi gelişmesi yaşandı. SSK, Bağkur, Emekli Sandığı, EYT'li emekli bayram ikramiyesi alacak. Peki, bayram ikramiyesi ne zaman yatacak, ne kadar? Detaylar...

EKONOMİ 07.06.2023, 10:30
2
Emekli bayram ikramiyesi: Ne kadar, ne zaman yatırılacak? Güncel
Bayram ikramiyesi ne zaman yatacak meselesi her bayram öncesi emekliler tarafından hele hele ekonomik krizin derinden hissedildiği son yıllarda daha da merak edilir oldu. Peki, Emekli bayram ikramiyeleri ne zaman yatırılacak? 2023 emekli ikramiyesi ne kadar? Bayram ikramiye ödeme tarihi ne zaman? Tüm detaylar…
Emekli bayram ikramiyesi ve 2023 emekli ikramiyesinin ne kadar olduğu yine bu Kurban Bayramı öncesinde de gündeme geldi. Bayram ikramiyesi yatırılma tarihi henüz Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından bir takvim şeklinde yayınlanmadı ama Cumhurbaşkanı Erdoğan dünkü yeni kabinenin ilk toplantısının ardından emekli bayram ikramiyesi ödemesi hakkında bir cümle kullandı. 
Emekli bayram ikramiyesi ödeme tarihleri noktasında bir bilgi vermese de bayram ikramiyesinin ne zaman yatırılacağına ilişkin konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bir güzel haberimiz de emeklilerimize olacak. Emeklilerimizin maaşlarını ve bayram ikramiyelerini inşallah Kurban Bayramı öncesinde ödeyeceğiz.” ifadelerini kullandı.
Bu durumda ise 16 milyon emekli ve EYT'liler Kurban Bayramı öncesi emekli ikramiyesi ve emekli maaşı ödemesini alabilecek.
Bunun yanı sıra SSK ve Bağkur emekli bayram ikramiyesi ödeme tarihleri resmi olarak açıklanmamıştır ama planan tarihler dünkü kabine toplantısında ele alınmıştır.  
Kurban Bayramı öncesi bayram ikramiyesi kesin ödenecek ama tarihler net değil henüz. Planlanan SSK emekli bayram ikramiyesi ödeme tarihi 17 Haziran ile 21 Haziran tarihleri arasında olması düşünülüyor.
Bağkur emekli Kurban Bayramı ikramiyesi de 22 Haziran tarihinde yatırılması kuvvetle muhtemel. 
Emekli Sandığı Kurban Bayramı ikramiyesi de 23 Haziran tarihinde yatırılması söz konusu olacak.
EYT’den emekli olanlar da bu bayram yine bayram ikramiyesi alacak. 
Emekli maaşı ve bayram ikramiyeleri için planlanan tarihler bugün yeni dönemin ilk Kabinesinde ele alındı. SSK emeklileri yaşlılık aylığı tahsis numarasına göre her ayın 17'si ile 26'sı arasında aylığını alıyor. Normalde SSK emeklileri maaşı tahsis numarasına göre her ayın 17'si ile 26'sı arasında aylığını alıyor. Bağ-Kur'lular her ayın 25'i ile 28'i arasında emekli maaşı hesabına yatıyor, memur emekli maaş günü ise ayın 1'i ile 5'i arasında hesapta yer almış oluyor. 
Emekli ikramiyesi ne kadar konusunu da gelecek olursak; bilindiği üzere geçtiğimiz nisan ayında bayram ikramiyesi 2 bin TL’ye çıkarıldı. Ama ilerleyen dönemlerde bayram ikramiyesi için zam yapılması da ayrıca gündemde.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı