Emekli bayram ikramiyesinde zam kesinleşti! Konuşulan o rakam...

2. tur seçimine yaklaşırken vaatleri ilgi uyandırmaya devam ediyor. Vaatlerden biri bayram ikramiyesinin asgari ücret seviyesinde olmasıydı. Erdoğan da emekli bayram ikramiyesi için zam sinyali verdi.

EKONOMİ 26.05.2023, 10:50
1
Emekli bayram ikramiyesinde zam kesinleşti! Konuşulan o rakam...
28 Mayıs'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerine yaklaşılırken liderlerin vaatleri ilgi uyandırmaya devam ediyor. Kemal Kılıçdaroğlu'nun dikkat çeken vaadi emeklilerin bayram ikramiyesinin asgari ücret seviyesinde olmasıydı. Ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da emekli bayram ikramiyesi konusunda zam sinyali verdi.
Emeklilerin ikinci bayram ikramiyesini alabilmek için Kurban Bayramı'nı beklerken, emekli bayram ikramiyesinin yeni tutarının ne olacağı merak konusu. Cumhurbaşkanı Erdoğan zam sinyali verdi ve yaptığı son açıklamada, "Emeklilerimizin bayram ikramiyesini 2 bin liraya çıkardık, şimdi bu rakamı daha da yukarıya çıkarmanın hesabı içerisindeyiz" ifadelerini kullandı.
Kemal Kılıçdaroğlu'nun dikkat çeken vaatleri arasında yer alan bayram ikramiyesi için verdiği söze göre, Kurban Bayramı'nda alınan 8 bin 500 lira ikramiyenin yanı sıra Ramazan Bayramı için oluşan 6 bin 500 liralık fark da ek ödeme olarak hesaplara yatırılacaktı.
Emekliye bayram ikramiyesi uygulaması 2018 yılında başlatıldı ve geçen 5 yılda ikramiye tutarı bin liradan 2 bin liraya yükseltildi. Show Haber'in kulislerden edindiği bilgilere göre AK Parti'nin hedefi bayram ikramiyesini 2 bin liradan 3 bin liraya çıkarmak. Kılıçdaroğlu ise seçilmesi durumunda ikramiyeyi asgari ücrete çıkaracağını söyledi.
Cumhurbaşkanlığı seçimlerine katılan Erdoğan ve Kılıçdaroğlu'nun emeklilere yönelik vaatleri büyük ilgi uyandırıyor. Bu açıklamaların ardından 2023 yılında emekli bayram ikramiyesinin tekrar güncelleneceği bekleniyor. Emekliler ise yeni ikramiye tutarını ve bu tutarın enflasyona bağlı olarak sürekli zam almasını bekliyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı