Emekli maaşı için Meclis'ten olumsuz haber! AK Partililer reddetti

Asgari ücret sonrası tüm gözler emekli maaşı üzerine çevrilmişken TBMM'den olumsuz bir haber geldi. Emekli maaşının asgari ücret tutarında olması yönündeki teklif AK Parti tarafından reddedildi.

EKONOMİ 22.12.2021, 15:05
19
Emekli maaşı için Meclis'ten olumsuz haber! AK Partililer reddetti
Emekli maaşı zammı için tüm nefesler tutulurken Meclis'ten kötü bir haber geldi. 2022 asgari ücret miktarının 4253 TL olarak belirlenmesinin ardından gözler 2022 emekli maaşı zammı miktarına çevrildi. Emekli maaşı ne kadar olacak diye merak edilirken TBMM'ye emekli maaşlarının da asgari bir seviyeye çıkarılması için teklif yapıldı.Emekli maaşı için Meclis'e teklif veren isim CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer oldu. Gürer, emekli maaşının net asgari ücret tutarında olması istemiyle kanun teklifi hazırladı. Meclis'e sunulan teklif AK Parti milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, oylama öncesi TBMM Genel Kurul’a hitaben yaptığı konuştu. Gürer, ekonomik krizin tüm kesimleri olumsuz etkilediğine dikkat çekerek, “Bugün itibariyle emeklilerin büyük bölümünün bin 500 lira civarında maaş aldığını, çok sayıda emeklinin yoksulluk sınırında olduğunu, açlık sınırı altında emekli maaşı alanların sayısının da her dönem arttı.” dedi.
2006 yılında çıkarılan aylık bağlama oranı katsayı düzenlemesiyle emekli maaşlarının daha önce yüzde 70 katsayıyla hesaplandığını anımsatan Gürer, bu katsayının yüzde 30’a kadar düşmesinin emekli maaşlarında ciddi bir kayba neden olduğunu hatırlattı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı