Emekliler maaşlarını nasıl alacak? Emekliler için kritik açıklama...

En çok merak edilen konularda biride emeklilerin maaşlarını nasıl alacağı ile ilgiliydi İçişleri Bakanlığı emeklilerin maaşlarını ve bayram ikramiyelerini nasıl alacağına dair detayları paylaştı.

EKONOMİ 03.05.2021, 10:55
6
Emekliler maaşlarını nasıl alacak? Emekliler için kritik açıklama...
29 Nisan Perşembe günü başlayan Tam Kapanma dönemine ilişkin yeni soruları yanıtlayan İçişleri Bakanlığı, emeklilerin maaş ve bayram ikramiyelerini nasıl alacağına dair de detayları açıkladı.
Yapılan açıklamada 'Engelli ve yaşlı aylıkları ile sosyal destek ödemeleri, PTT dağıtıcıları, kolluk görevlileri ve diğer kamu personeli aracılığıyla hak sahiplerine ikametlerinde yapılacak' diye belirtilirken maaşlarını ATM'lerden ve ya banka şubelerinden alanlar içinde bilgilendirme yapıldı. 
Emekliler, tam kapanma dönemi içerisinde 3-15 Mayıs'taki maaş ve ikramiyeleri ile diğer maaş, aylık ve ücret ödemeleri için Türkiye Bankalar Birliğince açıklanacak takvim ve sürelere uymak zorundalar.
Emekliler açıklanacak takvim ve süreler içerisinde maaş ödemesinin yapılacağı bankanın ikametine en yakın şubesine gidip gelmek ve güzergah ve zaman kuralına uygun davranmak kaydıyla bankalara ve ATM'lere gidebilecek.
Bankalarda gerekli koronavirüs önlemleri alınacak ve açık bulundurulacak şube ve çalıştırılacak personel sayısının artırılacak.
Engelli ve yaşlı aylıkları ile sosyal destek ödemelerinin 5-10 Mayıs'ta gerçekleşecek.
Bu kapsamda, PTT kartına ya da İBAN numarasına gönderileceklerin haricindeki toplam 1 milyon 633 bin 94 hak sahibinin ödemelerinin, valilerin koordinasyonunda ve Vefa sosyal destek grupları bünyesinde, PTT dağıtıcıları, kolluk görevlileri ve diğer kamu personeli aracılığıyla yapılacak.
Hak sahiplerine ödemeleri, ikametlerde teslim edilecek.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı