Emmy Ödülleri sahiplerini buldu: Rus yapımları değerlendirilmedi

Emmy Ödülleri sahiplerini buldu. Ödüllerde Rus yapımları değerlendirme dışında tutuldu.

KÜLTÜR SANAT 22.11.2022, 07:55
4
Emmy Ödülleri sahiplerini buldu: Rus yapımları değerlendirilmedi
Uluslararası Televizyon Sanat ve Bilimleri Akademisi tarafından ABD dışında üretilmiş yapımlara verilen Uluslararası Emmy Ödülleri New York’ta sahiplerini buldu.
New York Hilton Midtown Otelde düzenlenen ve sunuculuğunu Penn Jilette’nin yaptığı 50. Uluslararası Emmy Ödülleri gecesinde 23 ülkeden 15 kategoride 60 yapım temsil edildi.
En İyi Sanat Programı dalında ödülü James Rogan'ın yönettiği "Freddie Mercury: The Final Act" adlı Birleşik Krallık yapımı belgesel kazandı.
En İyi Kadın Oyuncu ödülü "Le Bal des Folles" (The Mad Women’s Ball) adlı filmdeki rolüyle Fransız oyuncu Lou de Laage, En İyi Erkek Oyuncu ödülünü ise "Irvine Welsh’s Crime" dizisinde bir dedektifi canlandıran İskoç doğumlu  oyuncu Dougray Scott aldı.
En İyi Komedi dalında ödülüne "Sex Education", drama dalında ise "Vigil" adlı dizi layık görüldü.
En iyi belgesel ödülünü Anne Poiret'in yönettiği "Les Damnés de la Guerre" (Iraq’s Lost Generation) adlı Fransız yapımı kazanırken spor belgeseli dalında ise yönetmenliğini Barbie MacLaurin’in yaptığı, yarış pilotu Michèle Mouton'un hayatını anlatan "Queen Of Speed" adlı Birleşik Krallık yapımı kazandı.
Rusya- Ukrayna savaşı dolayısıyla tüm Rus yapımı programlar değerlendirilme dışında tutuldu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:02
Güneş 06:23
Öğle 12:49
İkindi 16:19
Akşam 19:04
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı