Emniyet'ten 'Emre Olur' açıklaması: İstanbul'a getirildi

Emniyet, Emre Olur hakkında açıklama yaparak sabah saatlerinde Tiran'dan teslim alınarak İstanbul'a getirildiğini duyurdu.

GÜNDEM 18.09.2022, 12:55
1
Emniyet'ten 'Emre Olur' açıklaması: İstanbul'a getirildi
Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), Emre Olur hakkında açıklama yaptı. Organize suç örgütü lideri olan Sedat Peker'in basın danışmanı olduğu belirtilen Ahmet Emre Olur'un sabah saatlerinde Tiran'dan teslim alınarak İstanbul'a getirildiğini duyurdu.
"Tehdit", "suçu ve suçluyu övmek", "hakaret", "suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma", "basit yaralama", "sesli, yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret" suçlarından adli makamlarca ulusal seviyede aranan Olur'un 12 Eylül 2022'de Arnavutluk'un başkenti Tiran üzerinden Birleşik Arap Emirlikleri'nin ( BAE) başkenti Abu Dabi'ye gittiği ve 16 Eylül'de BAE'den sınır dışı edileceği bilgisi Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı ve Türkiye'nin Abu Dabi Büyükelçiliği tarafından Emniyet Genel Müdürlüğü'ne iletildiğini duyuran EGM, Emre Olur operasyonu hakkında şu açıklamada bulundu:

"Güvenlik güçlerince yapılan takip sonucu Sırbistan'a gideceği belirlenen Olur için Sırbistan makamları, "uluslararası yolcu" statüsünde olması nedeniyle sınır dışı talebine olumlu yanıt veremedi.
Sırbistan'dan Arnavutluk'un başkenti Tiran'a geçeceği tespit edilen Olur'un, Arnavutluk Emniyet Genel Müdürlüğü ve İnterpol'ü ile kurulan temas ve İçişleri bakanlarının doğrudan görüşmeleri sonucu Tiran Havalimanı'nda dün saat 06.00'da Arnavutluk polisi tarafından gözaltına alınması sağlandı.
Bu kapsamda Tiran'a giden İnterpol ve KOM Daire Başkanlığı görevlileri tarafından Ahmet Emre Olur, bugün saat 06.30'daki uçuşla Tiran'dan teslim alınarak sorgulama ve adli işlemleri için İstanbul Havalimanı'nda İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerine teslim edildi."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı