Emoji ile gençlerimizi zehirleyecekler! BTK 'dur' diyecek mi?

Unicode Konsorsiyumu yeni çıkaracağı emojilerle akıllı telefonlarda büyük bir ahlaksızlığa adım atıyor. BTK bu sapkınlığa 'dur' diyecek mi?

GÜNDEM 20.09.2021, 14:05
33
Emoji ile gençlerimizi zehirleyecekler! BTK 'dur' diyecek mi?
Unicode Konsorsiyumu yeni çıkaracağı emojilerle gençleri zehirlemenin ilk adımını atıyor. Sapkın düşüncelerle akıllı telefonlara yüklenecek yeni emojiler, birçok uygulamada kullanılacak. Unicode Konsorsiyumu, günümüzde Z kuşağı olarak adlandırılan gençlere, yeni güncelleme ile birlikte sapkınlığı ve cinsiyetsizliği aşılayacak.
Dinimizde hiçbir şekilde yeri olmayan 'hamile erkek' ikonu daha şimdiden neredeyse her kesim tarafından tartışmalara neden oldu. Unicode Konsorsiyumu bununla da sınırlı kalmadı ayrıca cinsiyeti tanımlanmayan bir 'hamile kişi' ikonunu da yer verdi. 

Şimdilik yılsonunda bazı platformlarda kendilerine yer bulacak bu ikonlar, Haziran 2022'ye kadar Apple, Google ve Microsoft'un ürünlerini kullanan tüm cihazlarda yerini alacak.

Ülkemizde teknoloji devlerini denetleyen Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK)'nın bu sapkınlığa 'dur' diyecek mi? Merak konusu…
Geçtiğimiz aylarda WhatsApp'ın gizlilik politikası ile ilgili çıkan sorunu BTK engelleyerek vatandaşların takdirini toplamıştı. Gençlerimizi zehirleyecek olan bu emojiler ile ilgili de BTK'nın biran önce harekete geçmesi ve bu sapkınlığa 'dur' demesi gerekiyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı