Emre Belözoğlu: Türk'üm diyen oyuncu Türk statüsünde oynamalı

Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, "Bir oyuncu Türk'üm diyorsa, Türk statüsünde oynamalıdır. Bu benim şahsi fikrim" açıklamasında bulundu.

SPOR 13.09.2022, 03:55
4
Emre Belözoğlu: Türk'üm diyen oyuncu Türk statüsünde oynamalı
Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, takımının Süper Lig'in 6. haftasında deplasmanda Beşiktaş'ı 1-0 yenmesinin ardından önemli bir galibiyet kazandıklarını söyledi.
Belözoğlu, Vodafone Park'ta oynanan karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamalarda, "Karşımızda büyük bir camia ve iyi bir takım vardı. Kazanmak bizim için çok değerli ve önemliydi" dedi.

"Genel hatlarıyla karşımızda çalıştığımız, bildiğimiz bir oyun oynayan bir takım vardı" diye konuşan Emre Belözoğlu, şunları söyledi:

Takımının ligdeki 5. maçında da gol yememesi hakkında gelen bir soruya da cevap veren Belözoğlu, "Futbolun olmazsa olmazı iyi defans yapmak. Topa sahip olma oyununu oynamak isteyen her takım, savunma güvenliğini de üst düzeyde tutarlar. Ben de bunu uygulatmaya çalışıyorum. Beşiktaş birkaç pozisyona da girdi. Her ne olursa olsun biz bu düzenden vazgeçmeyeceğiz. Oynamaya çalışacağız. Bir gün gol yiyeceğiz fakat kazanmak ve oyun üstünlüğünü sağlamak benim için gol yememekten çok daha değerli" yanıtını verdi.

"Galatasaray'a Yusuf Demir geldi yabancı statüsünde, sizin elinizde Mesut var. İkisi de yabancı ülke milli takımını seçmesine rağmen Mesut Türk statüsünde oynuyor. 2015'te değişen kurallar var. Bunun haksızlık olduğunu düşünüyor musunuz?" şeklindeki sorusuna yanıt veren Belözoğlu, şu ifadeleri kullandı:

Beşiktaşlı taraftarların kendisine gösterdiği tepki hakkında da konuşan Belözoğlu, "Beşiktaş stadında çok top oynadım. Burada bana zaten çok tepki gösterdiler. Tepkinin son dakikalarda geriye çekildik diye tepki olduğunu düşünmüyorum. 17-18 yaşından beri hak etmediğim eleştirilere ve sevgiye maruz kaldım. Ben işimi yapacağım, Allah izin verirse de futbolcu kadar teknik adamlıkta da başarılı olmaya çalışacağım" değerlendirmesinde bulundu.
"Beşiktaş’ın yüksek pas organizasyonu olmamasını rağmen, direkt oyunu tercih eden, hemen hemen her yerden orta yapan bir formasyonu var. Ligimize baktığınızda çok etkili iç saha maçları oynadılar. Biz topun bizde kalmasını, geçişi de çalıştık. Pas tercihlerimiz biraz daha iyi olsaydı, daha rahat edeceğimiz bir skorla devreye girebilirdik. Traore’nin attığı golden önce, ilk yarıda daha kolay pozisyonda golü kaçırdı.
Kenarlara inip birebir oynamak istedik. Bazı oyuncularımızın performansı beklediğimizin altında kalınca oyunun belirli bölümlerinde Beşiktaş bize üstünlük kurdu. Birkaç net pozisyona girdi. Kazanmak mutlu ediyor, kazanmayı alışkanlık haline getirmek, böyle bir oyuncu grubuyla çalışmak benim gibi genç bir teknik adam için önemli."
"Yusuf Demir kural değiştikten sonra geldiği için kurala bağlı bir durum. Bunu benim değerlendirmemin bir değeri yok. Ancak bir oyuncu Türk'üm diyorsa, Türk statüsünde oynamalıdır. Bu benim şahsi fikrim. Mesut da aynı şekilde belirli bir seneden önce bu kural geldiği için Mesut, Türk statüsünde oynuyor. Mesut'un Almanya ile özel bir durumu da var. O tamamen orayı kendi karşısına almış bir oyuncu. Türkiye’yi daha fazla benimsemiş bir oyuncu. Yusuf özelinde ise Galatasaray'ın çok önemli bir oyuncu transfer ettiğini düşünüyorum."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı