En 'başarılı' bakan anketi sonuçları açıklandı: Son sıra şaşırtmadı

Son anket sonuçları açıkladı... Asal Araştırma, bu kez Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde en başarılı bulunan bakanları sordu. En düşük oy oranı ve son sırada yer alan bakan ise şaşırtmadı...

GÜNDEM 29.07.2022, 14:50 29.07.2022, 18:47
8
En 'başarılı' bakan anketi sonuçları açıklandı: Son sıra şaşırtmadı

Yayımlanan son anket sonuçları bu kez siyasi partiler özelinde değil Cumhurbaşkanlığı Kabinesi özelinde oldu. Asal Araştırma 26 ilde yaptığı son anket çalışmasında vatandaşlara kabineyi sordu. Son anket sonuçlarına göre, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu birinci sırada yer alırken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise ikinci oldu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun ilk üçe girememesi dikkat çekti.

Son anket sonuçları paylaşan ASAL Araştırma temmuz ayı içerisinde İstanbul, Tekirdağ, Balıkesir, İzmir, Aydın, Manisa, Bursa, Kocaeli, Ankara, Konya, Antalya, Adana, Hatay, Kırıkkale, Kayseri, Zonguldak, Kastamonu, Samsun, Trabzon, Erzurum, Ağrı, Malatya, Van, Gaziantep, Şanlıurfa ve Mardin’de yaptığı anket çalışmasında vatandaşlara, “'Cumhurbaşkanlığı ve Kabinede en çok hangi ismi başarılı buluyorsunuz?” sorusunu yöneltti.
Son ankete katılanların yüzde 14,6’sı Türkiye'nin en başarılı bakanı olarak Mevlüt Çavuşoğlu'nu gördü. Çavuşoğlu'nu ise yüzde 12.3 ile Sağlık Bakanı Fahrettin Koca takip etti. Listenin üçüncü sırasında yüzde 11.5 ile Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, dördüncü sırasında ise yüzde 10.7 ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yer aldı.

Beşinci sırada yüzde 6.8 ile Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktayyer alırken altıncı sırada yüzde 5.2 ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, yedinci sırada yüzde 4.5 başarı ile Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, sekizinci sırada yüzde 4.0 ile Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, dokuzuncu sırada yüzde 3.3 ile Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, onuncu sırada yüzde 2.9 ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin yer aldı.

İşte bakanlara dair son anket sonuçları şöyle:
Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu %2.7
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank %2.6
Ticaret Bakanı Mehmet Muş %2.4
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık %2.3
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy %2.0
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez %1.8
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun %1.7
Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi %1.5
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati %1.2
Fikrim Yok/Cevap Yok 6.0

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 04:19
Güneş 05:47
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:27
Yatsı 20:49
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı