En büyük "ikramiye" haramdan uzak durmaktır

Allah’ın kesin şekilde haram kıldığı şeytan işi bir pislik olan kumar “milli” ve “ikram” gibi süslü kelimelerle insanımıza sunuluyor. Kendimize yapabileceğimiz en büyük ikram, haramdan uzak durmaktır.

GÜNDEM 25.12.2022, 04:35
3
En büyük
Dinimiz İslâm’da ve kültürel değerlerimizde hiçbir yeri olmayan piyango kumarının sembol şubesi Eminönü Nimet Abla gişesinde bu yıl da “yılbaşı özel çekilişi” nedeniyle uzun kuyruklar oluştu. Kumar parasının büyüklüğüne ülkemizdeki ekonomik buhran da eklenince binlerce vatandaşımız, kumar ağına düşürülüyor.

illi Piyango’nun sembolü haline gelen Eminönü Nimet Abla gişesi, yine kumarın merkezi haline geldi. Her yeni yıl öncesinde binlerce kişinin kumar haramı için tercih ettiği Eminönü Nimet Abla Şubesi, yine uzun kuyruklara neden oldu. Çekiliş bileti alan hemen herkesin, “Çıkmayacak zaten, eğlencesine aldım” diyerek helâl rızkını haram için harcaması ise ibretlik durum.
Uzun yıllardır ülkemizde dayatılıyor
Miladi takvime göre yeni seneye girdiğimizde Batı dünyasının dini ve toplumsal değerleri kapsamında kutladığı “yılbaşı”, uzun yıllardır ülkemizde dayatılıyor.
Yılbaşıyla birlikte yapay bir coşku atmosferi oluşturulurken başta piyango gibi birçok haram, manevi değerlerimizi erozyona uğratıyor.
* Öyle ki adına bizden olan “milli” kelimesini koyarak; haram kazancı “ikrammış” gibi göstererek süsledikleri kumarı milletimizin önüne sundular. Müslüman olarak kendimize yapabileceğimiz en büyük ikram, haram olan piyangoya tevessül etmemek olacaktır.
“Yılbaşı” bahanesiyle birçok eğlence ve kutlamanın yanı sıra insanlarımızın çokça başvurduğu haram kazanç yollarından birisi de piyango kumarıdır.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı