En gerçekçi seçim anketi sonucu olacak! AKP için kritik gün 9 Kasım!

Ünlü yazar Erdoğan Aktaş, İTO'da 9 Kasım'da yapılacak olan oda seçimleriyle ilgili çok dikkat çekici bir tespitte bulundu. Aktaş, "İTO seçimi, 2023 için en gerçekçi anket sonucunu verecek." dedi.

GÜNDEM 04.11.2022, 13:50
3
En gerçekçi seçim anketi sonucu olacak! AKP için kritik gün 9 Kasım!
Türkiye’nin en büyük odası olan İstanbul Ticaret Odası (İTO), 9 Kasım 2022'de seçime gidiyor. Yeniden aday olan İTO Başkanı Şekib Avdagiç ile Murat Kalsın, başkanlık için kıyasıya çekişecek. Kalsın, adaylığı konusunda daha önce Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın olumsuz düşünmediğine inandığını belirtirken, İTO seçimlerinin 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin de aynası olması bekleniyor.
Bu konuda ünlü yazar Erdoğan Aktaş dikkat çeken yorumda bulundu. Bugünkü köşe yazısında " AK Parti İTO'da kaybeder mi?" sorusuna yanıt arayan Aktaş, "İTO seçimi, 2023 için en gerçekçi anket sonucunu verecek." dedi. 
Aktaş şu ifadeleri kullandı:
"Her seçim, 'tarihi' olarak nitelendiriliyor. 9 Kasım’da yapılacak İstanbul Ticaret Odası (İTO) seçimi de yine böyle değerlendiriliyor.
Birçok isim İTO seçimlerini hem İBB Başkanlığı seçiminin rövanşı hem de 2023 genel seçimlerinin ön hazırlığı olduğunu düşünüyor.
Bu kadar ciddiye alınmasının nedeni sadece yüz binlerce üyesi olması değil. Türkiye genelinde yapılan oda seçimlerinin bazılarında, AK Parti’ye yakın isimlerin kaybetmesi, bu odaların en büyüğü olan İTO seçimini de genel seçim havasına soktu.
Ayrıca, ekonomik krizin iş dünyasına yansımasının sandığa nasıl etki edeceğinin de bu seçimde belli olacağını söyleyenler de var. Öyle ya, küçük, orta ve yüksek hacimli şirketler hep birlikte İTO’da oy kullanacak.
Yani esnaf bir anlamda hükümeti oylayacak.
Bu zamana kadar muhafazakâr görüşün ağırlık kazandığı İTO’da, şimdiki başkan Şekip Avdagiç yine aday.
Seçim ofisi kurarak adaylık çalışmalarını yürüten İTO Meclis Üyesi Murat Kalsın da güçlü adaylar arasında gösteriliyor.
Kısacası İTO seçimi, 2023 seçimleri için çok ciddi bir kamuoyu yoklaması gibi olacak. Belki de bu seçim, 2023 için en gerçekçi anket sonucunu verecek.
Ancak İTO seçimine üyelerin katılım oranı ortama yüzde 8 civarı. Yani ortalama 50 bin üye sandığa gidiyor, 650 bin üye oy kullanmıyor.
Dünya Ticaret Merkezi’nde yapılacak olan İTO seçiminin kaderini, katılım oranı belirleyecek.
Eğer katılım oranı yüksek olursa, İTO’da muhalif isimlerin yönetime gelmesi, bir başka deyişle AK Parti’nin kaybetmesi sürpriz olmayacak."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı