En önde giden bayrağımız ahlâk ve maneviyat

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, İzmir programının ilk gününde Tarihi Kemeraltı Çarşısı’nı da ziyaret ederek, esnafla ve alışverişe gelen vatandaşlarla sohbet etti.

GÜNDEM 20.06.2022, 07:15
4
En önde giden bayrağımız ahlâk ve maneviyat
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, partisinin İzmir programı kapsamında düzenlenen yemekli toplantıya katılarak işadamları ve sivil toplum kuruluşu yöneticilerine seslendi. Burada yaptığı açıklamada, her siyasi partinin kendi programında ülke problemlerini nasıl çözeceğine dair hedefler konulduğunu ifade eden Karamollaoğlu, “Öncelikli konular bazen farklı olabilir. Ekonomide farklı yaklaşımlar olabilir. Dış politikada farklı anlayışlar olabilir. Ama ne olursa olsun, biz şu anda 6’lı masada birbirimizle çelişen meseleleri ön plana çıkarmaktan çok, ittifak ettiğimiz konuları öne çıkarmayı prensip olarak benimsedik. Onun için 6’lı masada bir kavga, bir ihtilaf söz konusu değil” dedi.

Diktatörlüğe dönen bir anlayışı yeniden fikir hürriyetinin hâkim olduğu bir noktaya çevirmeyi amaçladıklarını vurgulayan Karamollaoğlu, “Parlamentoda her konu tartışılabilsin. Ama son sözü parlamento söylesin. Cumhurbaşkanının bir hata yapması halinde bu hata engellenebilsin. Eğer biz bunu sağlayamazsak o zaman başımız beladan kurtulmaz. Seçim tarihi belli olduğunda otururuz, müşterek bir aday belirleyebilirsek belirleriz. Müşterek bir aday belirlemek, seçimde başarılı olmanın en kestirme yoludur. Bu benim kanaatim ve diğer arkadaşlarımızın da aynı görüşte olduklarını düşünüyorum. Kimsenin adayınız kim diye tekrarlamasının faydası olmadığını düşünüyorum. Kimsenin endişesi olmasın. Görüşmelerimiz devam edecek ve inşallah en iyi netice alacak adayı da birlikte gösteririz diye ümit ediyorum” şeklinde konuştu.

Millî Görüş partileri olarak siyasette üç hususa önem verdiklerinin altını çizen Temel Karamollaoğlu, şunları söyledi: “Birincisi ahlaki ve manevi değerlere sahip çıkmak. Eğer bu özellik bir siyasetçide olmazsa eninde sonunda bir yerden açık vermeye başlıyor. Siyaset aslında millete hizmet için yapılması icap eden bir görevdir. Birileri bunu üstlendiği zaman hangi prensipler kendisine yol gösterecek? Ahlaki ve manevi değerler bizim en önde giden bayrağımız olmak mecburiyetindedir. Millete hizmet yapılırken biz kendi menfaatimizi gözeterek bu işi yürütemeyiz. Yalan söyleyemeyiz, haksızlıkta kesinlikle bulunamayız, iftira edemeyiz. Prensiplerimizden milim taviz veremeyiz. Dürüst olmak zorundayız, adil olmak zorundayız. Devlet adalet üzerine inşa edilmezse haksızlıklar doğar. Siz birdenbire devletin bütün imkânlarının sizin emrinize verildiği bir konuma geliyorsunuz. E canım ne olacak şuradan birazcık da bizim kendi yakınlarımız da istifade etsinler. Hayır arkadaş, faydalanamazsın. Siyaset sadece millete hizmet için yapılır. Hiçbir yolsuzluğa, israfa, rüşvete imkân verilmez. Bu prensipleri ihmal ederseniz başarılı olma imkânınız olmaz. Siyasetin bizim yönümüzden bir numaralı prensibi ahlaki ve manevi değerlerin ihyasıdır.”

Üretime dönük yatırımların önemini dile getiren Saadet lideri Karamollaoğlu, sözlerine şöyle devam etti: “Ülkemizin maddi kalkınması, bize emanet edilen bütün imkânları yine bu milletin hizmetine sunmak için yapılırsa sağlanabilir. Kalkınmadan güçlenemeyiz. Bu kalkınmayla elde edeceğimiz kazancı toplumda adil paylaştırmadan da insanlarımızı memnun etmemiz mümkün olmaz. Ekonomide prensip itibarıyla kalkınma, ilerleme, güçlenme derken bunun üretime dönük yatırımlarla gerçekleşmesini zaruret olarak görürüz. Önce ülkemizin bir bütün olarak ayağa kalkmasına ihtiyaç var. Dışarıya muhtaç olmadan hayatımızı devam ettirebilmeliyiz. Bütün ihtiyaçlarımızı iğneden ipliğe, ilaçtan makine imalatına, uçak imalatına kadar her sahada mutlaka yatırım yapacağız. Bugünkü problemlerin altından israfı, yolsuzluğu, rüşveti ortadan kaldırdıktan sonra, ülkemizde bizi ayağa kaldıracak, bizi güçlendirecek yatırımlara yöneleceğiz. Onun için bizim hedefimiz çok net. Eğer bu görev bize verilirse bunun altından kalkabileceğimize inanıyorum. Bugünkü şartlarda bile imkânlarımızı bu sahaya aktaralım, Türkiye birkaç yıl içinde tahminlerimizin ötesinde bir sıçrama meydana getirir.” Toplantıda Saadet Partisi Genel Başkan yardımcıları Sabri Tekir ile Şerafettin Kılıç, İl Başkanı Mustafa Erduran ve çok sayıda davetli hazır bulundu.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, İzmir programının ilk gününde Tarihi Kemeraltı Çarşısı’nı da ziyaret ederek esnafla ve alışverişe gelen vatandaşlarla sohbet etti. İkindi namazını Hisar Camii’nde kılan Karamollaoğlu, namaz çıkışı Kemeraltı’nda bir yürüyüş yaptı. Dükkânlara ziyaretlerde bulunan Temel Karamollaoğlu, esnafın sorunlarını dinledi. Vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Karamollaoğlu, yürüyüşün ardından tarihi çarşının meşhur dibek kahvesinin tadına baktı, kahve molası sırasında vatandaşların taleplerini ve kendisiyle paylaştığı konuları dinledi. Yeni doğmuş bir bebeği kucağına alarak seven Temel Karamollaoğlu, Kemeraltı’nın renkli manzaralarından olan sokak çalgıcılarının seslendirdiği parçayı dinledi. Karamollaoğlu, esnaf ziyareti ve görüşmelerin ardından vatandaşlarla fotoğraf çektirdi. Saadet liderine Kemeraltı turu sırasında Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Semih Girgin, İzmir Kuru Kahveciler Kuru Yemişçiler ve Baharatçılar Odası Başkanı İlyas Gönen, SP Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç ile Saadet Partisi İzmir İl Başkanı Mustafa Erduran eşlik etti.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 04:19
Güneş 05:47
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:27
Yatsı 20:49
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı