Endişe verici iddia: Türkiye ciddi bir uyuşturucu probleminin eşiğinde

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün raporlarına göre Türkiye’de yakalanan kokain miktarı artıyor.

GÜNDEM 18.09.2022, 22:40
1
Endişe verici iddia: Türkiye ciddi bir uyuşturucu probleminin eşiğinde
Emniyet Genel Müdürlüğü’nün 2022 raporuna göre uyuşturucunun Avrupa’ya girdiği kapılardan biri olan Türkiye’de yakalanan kokain miktarı yüzde 44,9, şüpheli sayısı ise yüzde 6 oranında arttı. Bu rakamlar Türkiye tarihinin rekorları.
Küresel organize suçlar üzerine araştırmalar yapan InSight Crime'ın yayımladığı araştırma ise bir başka durumu gözler önüne seriyor. Uzun zamandır Avrupa'da ''eroin ticaretinin kralları'' konumuna gelen Türkiye kaynaklı organize suç odakları, düşen uyuşturucu fiyatlarını dengelemek amacıyla giderek daha fazla kokain ticaretine yöneliyor.
Araştırmaya göre, Türkiye şu anda bölgesel bir kokain transit merkezi konumunda. Kokainin küçük bir miktarı iç pazarda kalırken geri kalan kısmı deniz yoluyla Doğu Avrupa ve Balkanlar'a veya kara yoluyla Irak üzerinden Suudi Arabistan’a ve Birleşik Arap Emirlikleri'ne gönderiliyor.
Gazete Duvar’da yer alan habere göre; gazeteci Cengiz Erdinç, uyuşturucu ticaretinin organize suçları besleyen ana motorlarda biri olduğunu belirtiyor: "Türkiye hedef ülke oluyor gibi sözler klişe. Ama Türkiye ciddi bir uyuşturucu probleminin eşiğinde duruyor."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı