Enes Beyaz: Fetih ruhunu kuşanmanın derdindeyiz

Anadolu Gençlik Derneği’nin (AGD) her yıl tüm Türkiye’de düzenlediği Mekke’nin Fethi programlarına ilişkin Adana’da bir basın açıklaması yapıldı.

GÜNDEM 29.12.2022, 04:35
2
Enes Beyaz: Fetih ruhunu kuşanmanın derdindeyiz
Haber: Süleyman İnci
Adana’da düzenlenecek Mekke’nin Fethi programına ilişkin düzenlenen basın açıklamasında konuşan AGD Adana ŞUBESİ Başkanı Enes Beyaz, “Fethin, hicri-miladi yıl dönümünü ya da fethin kronolojisini konuşmaktan ziyade fetih ruhunu kuşanmanın derdindeyiz” dedi.
Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Adana Şubesi, bu yıl düzenlenecek olan Mekke’nin Fethi programıyla ilgili bir basın açıklaması düzenledi. AGD’nin her yıl tüm Türkiye’de düzenlediği Mekke’nin Fethi programları, Batı’nın batıl adetlerine karşı Müslümanların izzetli duruşunun simgelerinden birisi haline geldi. Adana Öğretmenevi’nde birçok medya mensubunun katılımıyla gerçekleştirilen basın açıklaması, AGD Adana Şubesi Başkanı Enes Beyaz tarafından okundu. İslâm coğrafyasındaki sorunlara dikkat çeken Enes Beyaz, fetih ruhunun her zaman küfre üstün geldiği mesajını verdi.

Basın açıklamasında öncelikle dünyadaki sorunlara dikkat çeken AGD Adana Şube Başkanı Enes Beyaz, “İslam ülkelerinde ve mazlum coğrafyalarda emperyalizm eliyle meydana gelen problemler ve gözyaşları son bulmuş değil. Emperyalist güçler tüm bunlar olurken hem kendi ülkelerinde hem de sömürdükleri birçok ülkede insanları farklı şekillerde uyutup uyuşturarak kitleleri duyarsızlaştırıyorlar ve hakikati örtbas etmeye çalışıyor. Dünyanın birçok yerinde insanlar savaşların ve çatışmaların gölgesinde yaşam mücadelesi verirken, emperyalizm eğlence sektörünün renkli ışıklarıyla geniş kitlelerin gözlerini boyuyor ve farklı uğraşlarla insanların gerçeklerden uzaklaştırılması adına her yıl olduğu gibi bu yıl da farklı kutlamalar ile insanlığı etkisi altına almaya devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Mekke’nin Fethi programının asıl amacını hatırlatan Enes Beyaz, “Yeryüzünün ilk binası Kâbe’nin bulunduğu şehir olan Mekke, İslâm ordularınca Ocak 630 tarihinde fethedilmiştir. Biz, bu programları düzenlerken fethin hicri-miladi yıl dönümünü ya da fethin kronolojisini konuşmaktan ziyade fetih ruhunu kuşanmanın derdindeyiz. Biz, AGD mensupları olarak bu coğrafyanın harcının İslâm olduğuna, bu toprakları bize yurt yapan anlayışın fetih ruhu olduğuna inanıyoruz. Fetih ruhunu ve hissiyatını birlikte yaşayabilmek ve manasını idrak edebilmek amacıyla 31 Aralık 2022 Cumartesi günü saat 19.30’da Adnan Menderes Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştireceğimiz programımıza tüm halkımızı davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı