Enflasyon yüzde 73 oldu; Erdoğan teorisinden vazgeçti!

Ekonomik kriz her alanda vatandaşları ciddi şekilde etkilerken, iktidarın tutarsız politikaları krizi daha da derinleştiriyor.

EKONOMİ 04.06.2022, 08:00
Enflasyon yüzde 73 oldu; Erdoğan teorisinden vazgeçti!
Ekonomik kriz her alanda vatandaşları ciddi şekilde etkilerken, iktidarın tutarsız politikaları krizi daha da derinleştiriyor. Özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ekonomiyle ilgili açıklamaları piyasada ters teperken, Erdoğan’ın birçok açıklaması döviz kurunda artışa, Türk Lirası’nın değer kaybetmesine sebep oldu. Söz konusu durum Erdoğan’ın her fırsatta söylediği “faiz sebep, enflasyon neticedir” söylemini bırakmasına neden oldu.

Ekonomide yürütülen yanlış politikalar yüzünden Türkiye, son yılların en yüksek enflasyon rakamlarına ulaştı. TÜİK tarafından açıklanan yıllık enflasyon yüzde 73,5’e ulaşırken, Enflasyon Araştırma Grubu’na ( ENAG) göre ise enflasyon yüzde 160,7 olarak hesaplanmıştı. Söz konusu kötü tablo ortadayken Erdoğan, enflasyonun yükselmesinin ardından “faiz sebep, enflasyon neticedir” teorisini söylemeyi bıraktı. AK Partinin ekonomi kurmaylarının iki ay önce Erdoğan’la yaptıkları toplantıda söylemini bırakması konusunda ikna ettiği belirtiliyor. Erdoğan, söz konusu toplantıdan sonra “faiz sebep, enflasyon neticedir” söylemini kullanmıyor.

Erdoğan’ın, AK Partili kurmaylarla yaptığı toplantıdan sonra ekonomiyle ilgili birçok meseleye değinmemesi dikkat çekiyor. Ayrıca Erdoğan’ın konuşma metinlerinde de ekonomiye yönelik mesajlar azaltıldı. Söz konusu durumun sebebi ise Erdoğan’ın yaptığı açıklamaların döviz kurunda artışa ve piyasada ters tepmesinden kaynaklandığı belirtiliyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı