Engellilerin önündeki engeller aşılmadı

Saadet Partisi Engelliler Koordinasyon Başkanı Bayrakçı, engellilerin yaşadıkları sorunlara dikkat çekti…

GÜNDEM 03.04.2021, 04:50
34
Engellilerin önündeki engeller aşılmadı
Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla değerlendirmelerde bulunan Saadet Partisi Engelliler Koordinasyon Başkanı İsrafil Bayrakçı, “Türkiye, BM Engelli Hakları Sözleşmesi’ne ilk imza atan ülkelerden biri. Ancak bu sadece imza ile kaldı. Ülke olarak engellilerin sosyal hayata katılma, istihdam sağlama konusunda çağın çok gerisinde kaldık. Hamasi ve yaldızlı sözlerin ötesine geçemedik. Engellilerin önündeki engelleri kaldırmayan devlet, güçlü devlet izlenimi veremez” dedi.
Saadet Partisi Engelliler Koordinasyon Başkanı İsrafil Bayrakçı, Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla gerçekleştirdiği basın toplantısında, Türkiye’de engellilere yönelik politikalar hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Otizmlilerin topluma kazandırılması için politikalar geliştirilmesi gerektiğini belirten Bayrakçı, “Bugün ülkemizde 550 bin otizmli var. Bu sayının 140 bini 0-14 yaş arası. Onları topluma kazandırmak gerekiyor. Onların problemlerine çözüm yolu oluşturmak gerekiyor. Başta gelen otizmliler ve diğer engellilerin de problemi olan rapor konusuna çözüm getirilmeli. Engelli raporları hazırlanırken, ülke gerçekleri göz önünde bulundurulmalı” dedi.

Engellilerin rapor dışında kamuda, sosyal hayatta ve istihdamda da birçok problemle karşı karşıya kaldığını ifade eden Bayrakçı, “Türkiye, BM Engelli Hakları Sözleşmesi’ne ilk imza atan ülkelerden biri. Ancak bu sadece imza ile kaldı. Ülke olarak engellilerin sosyal hayata katılma, istihdam sağlama konusunda çağın çok gerisinde kaldık. Hamasi ve yaldızlı sözlerin ötesine geçemedik. Engellilerin önündeki engelleri kaldırmayan devlet, güçlü devlet izlenimi veremez” değerlendirmesinde bulundu.

Engellilerin sorunlarına bakışın bir zihniyet meselesi olduğunun altını çizen Bayrakçı, “Milli Görüş partileri, engellilere hak ettiği değeri vermiştir. İşte 54’üncü Hükümet dönemi bunun en büyük örneğidir. Erbakan Hoca’mız, Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başbakanlığı’nı kurmuştu. Engellilere garson ve kerim devlet anlayışı ile yaklaşılmıştı” diyerek basın toplantısını sonlandırdı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı