Engin Ardıç Övür'ü hedef aldı: İşi olmayan zevzekler öyle diyorlar

Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın kızı Aslı Baykal'ın siyaseti gidereceğine dair söylentiler Sabah gazetesinin iki yazarını karşı karşıya getirdi.

GÜNDEM 04.06.2021, 12:00
11
Engin Ardıç Övür'ü hedef aldı: İşi olmayan zevzekler öyle diyorlar
Sabah gazetesinin yazarı Engin Ardıç, aynı gazetenin yazarı Mahmut Övür'ün "İkinci Baykal sahaya iniyor" başlıklı yazısını sert sözlerle eleştirdi.
Bugünkü yazısında, Övür'ün Aslı Baykal'ın siyasete gireceğine dair iddiasını ele alan Ardıç, “Ankara'da yaşayıp da başka işi gücü olmayanlar, bir süredir Aslı Baykal'ı tartışıyorlar: Parti mi kuracakmış?” dedi.
Aynı gazetede köşe yazarlığı yapan Mahmut Övür'ü hedef alan Engin Ardıç, yazısında şunları kaydetti:
"Ankara'da yaşayıp da başka işi gücü olmayanlar, bir süredir Aslı Baykal'ı tartışıyorlar: Parti mi kuracakmış? Aslı Baykal, Deniz Baykal'ın kızı. Başka bir marifeti? Kamuoyunca bilinmiyor.
Ben söyleyeyim: Biyokimya profesörü. "Streptozotosin ile diyabetik sıçanlarda glikasyon ölçümü" gibi çalışmaları var (buyur?)
"Sahaya iniyormuş", zevzekler öyle diyorlar.
Babası büyük siyasi başarılara mı imza atmış da şimdi kızından medet umuyorlar?
Erdal İnönü fiyaskosundan da akıllanmadılar.
Kendini solcu sanan zavallılar, solun manevi lideri İsmet İnönü'nün(!) oğlunu, solun lideri niyetine sahaya sürmüşlerdi...
Yahu bunu Stalin'in oğlu Yakov bile yapmamıştı.
Erdal Bey, Demirel'in sırf Özal'a uyuzluk olsun diye kurduğu koalisyona yamandı ve iktidar ortaklığındaki dört yılını hayran hayran onu seyretmekle geçirdi. Memur geçinme endeksi, memur partisinin başı iktidar ortağı olduğunda yüzde 100 baz alınırsa, ayrıldığında yüzde 30'a düşmüştü!
Aslı Baykal parti kuracağı söylentilerini yalanladı. Fakat mücadele de edecekmiş... Hayırlısı neyse o olsun. Elde edeceği sonuç şimdiden belli de, hanımın moralini bozmayalım."
Sabah gazetesi yazarı Mahmut Övür yazısında, "Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın kızı Prof. Dr. Aslı Baykal artık sahaya iniyor. Aslı Baykal'ın bu noktaya gelişinde kuşkusuz Kılıçdaroğlu yönetiminin son dönemde giderek netleşen yerli ve küresel 'dostlar' siyasetinin katkısı büyük" ifadelerini kullanmıştı.
Aslı Baykal ise Övür'ün yazısı sonrasında "Hepimiz, bölünmenin, parçalanmanın; ülkemize, demokrasimize, Cumhuriyet ve Atatürk ideallerine zarar vereceğini bilmeliyiz. CHP, birlik ve beraberliğimizin adresidir ve hepimizin özgürce siyaset yapacağı tek çatıdır" açıklamasını yapmıştı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 30 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı