Enginyurt'tan Destici'ye Sinan Ateş öfkesi: Ya senin çocuğun yok mu?

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici'ye sert tepki gösterdi.

GÜNDEM 05.01.2023, 08:55
4
Enginyurt'tan Destici'ye Sinan Ateş öfkesi: Ya senin çocuğun yok mu?
Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt, eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in öldürülmesi konusundaki sözleri nedeniyle konuşan Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici’ye katıldığı canlı yayında tepki gösterdi.
Destici'nin "Devletin olayı aydınlatacağına inanıyorum. Ülkücü camianın tepki göstermemesi söz konusu değil" sözlerine sert sözler kullanan Enginyurt “Yav Destici, senin çocuğun yok mu?” dedi.
Enginyurt, “Yav Destici, senin çocuğun yok mu? İki tane kız çocuğu baba diye ağlarken, akademisyen, siyasetçi, pırıl pırıl bir delikanlı torbacılar tarafından acımasızca katledilmiş” dedi.
Enginyurt sözlerini şöyle sürdürdü:
“Aile diyormuş ki bizim acımız üzerinden siyaset yapılmasın. Ben bunu da şiddetle reddediyorum. Biz Sinan Ateş’i savunurken ailenin acısı üzerinden siyaset yapmak için savunmuyoruz. Sinan Ateş tıpkı Uğur Mumcu gibi, tıpkı Necip Hablemitoğlu gibi katledilmiştir. Taşeronlara ihale edilmiş şerefsiz tetikçiler tarafından öldürülmüştür. Türkiye’de bir siyasetçi öldürülmüşse bunun devrimcisi ülkücüsü, sağcısı solcusu yoktur. Buna tepki göstermeliyiz, susamayız. Susarsak yarın hesap günü bize gelir.
"Nazım ne diyor? ‘Sen yanmazsan, ben yanmazsam, biz yanmazsak nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa’ diyor. Sinan Ateş cinayeti bir karanlıktır. Bu karanlığı aydınlığa çıkarmak için konuşacağız, konuşanlara destek olacağız."
Sinan Ateş’in ölümüne ilişkin konuşan Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici şu ifadeleri kullandı:
“Devletin olayı aydınlatacağına inanıyorum. Ülkücü camianın tepki göstermemesi söz konusu değil. Burada basiretli soğukkanlı bir tavır ortaya koyuyorlar. Altılı masanın tetikçileri ve sol kalemler, bu işi istismar ediyor. Ben bu konu özelinde de çok yorum yapmak istemiyorum. Benim kendisiyle bir hukukum yoktu”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı