Eray Çakın'dan başörtülü akademisyen Neşe Nur Akkaya'ya alçak saldırı

İstanbul Teknik Üniversitesi Araştırma Görevlisi Neşe Nur Akkaya, İstanbul Nişantaşı'nda oturduğu parkta, başörtülü olduğu gerekçesiyle Eray Çakın isimli şahsın yumruklu saldırısına uğradı.

GÜNDEM 08.06.2021, 14:00
33
Eray Çakın'dan başörtülü akademisyen Neşe Nur Akkaya'ya alçak saldırı
Dün öğlen saatlerinde İstanbul Nişantaşı’nda bulunan Mıstık Parkı’nda araştırma görevlisi başörtülü genç bayana alçak bir saldırıda bulunuldu.
İstanbul Teknik Üniversitesi Araştırma Görevlisi Neşe Nur Akkaya, kız arkadaşıyla Nişantaşı Mıstık Parkı’nda oturduğu esnada Eray Çakın isimli şahıs tarafından önce sözlü tacize uğradı. Genç kızların yanına gelen Eray Çakın’ın, “Burada ne işiniz var, siz ve sizin gibileri istemiyoruz. Gidin başka yerlere, çok parkta oturmak istiyorsanız, Gaziosmanpaşa’ya gidip oturun” dediği öğrenildi.
Saldırgana tepki gösteren Akkaya, “Rahatsız oluyorsan, sen gidip başka bir yerde oturabilirsin.” diyerek tepki gösterdi. Saldırgan Eray Çakın elindeki termosu Neşe Nur Akkaya’ya vurup art arda yumruk attı. Akkaya aldığı darbelerle yere düşüp yığıldı.
Bir süre geçici körlük yaşayan Neşe Nur Akkaya çevredeki vatandaşların müdahalesiyle hastaneye kaldırıldı. Hastaneden darp raporu alan Akkaya saldırgan şahıstan şikâyetçi oldu.
Vatandaşların ihbarı sonrası olay yerine gelen polisler tarafından gözaltına alınan Eray Çakın ifadesinde, Neşe Nur Akkaya’ya saldırdığını itiraf etti. Diğer görgü tanıkları da yumruklu saldırıya şahit olduklarını ifadelerinde beyan etti. Eray Çakın ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.
milligazete.com.tr'nin ulaştığı Mehmet Akif Akkaya ablasının psikolog desteği aldığını belirtti. Akkaya, konunun yargıya taşındığı söyleyerek saldırganın ceza almasını istediklerini söyledi. 
Saldırıyı Neşe Nur Akkaya’nın kardeşi Akif Akkaya sosyal medya platformu Twitter’dan duyurdu. Saldırganın serbest bırakılmasına tepki gösteren Akkaya “Bu şahıs elini kolunu sallayarak gezecek mi?” diye seslendi.
Olayla ilgili bilgi veren Akkaya, şunları kaydetti:
“Dün başımıza gelen olayı sizlere kısaca bahsetmek istiyorum. Ablam ve arkadaşı Nişantaşı Mıstık parkında oturuyorlarken arkasında oturan bir kişi ablama önce sözlü tacizde bulunuyor. Sözlü tacizden önce de bir süre ablam ve arkadaşını bakışlarıyla rahatsız ediyor. Ardından bir şeyleri bahane edip ablamın yanına gelip bağırmaya başlayan bu şahıs, ablamın cevap vermesi üzerine ablama yumruk atmaya başlıyor. Ablama "Burada ne işiniz var, siz ve sizin gibileri istemiyoruz. (Ablamın başörtüsüne laf atıyor.) Gidin başka yerlere, çok parkta oturmak istiyorsanız, Gaziosmanpaşa’ya gidip oturun." gibi birçok nefret söyleminde bulunuyor. Ablamın da "rahatsız oluyorsan, sen gidip başka bir yerde oturabilirsin demesi üzerine" ablama elindeki enerji içeceği şişesi ile vurmaya başlamak suretiyle yumruk atmaya başlıyor. Ablam araştırma görevlisi ve bu hafta işine gidemiyor. Bu şahıs elini kolunu sallayarak gezecek mi? Ayrıca belirtmiş olayım, şahıs ifadesinde vurduğunu reddetmiyor. Şahsın yanındaki arkadaşları da şahsın birçok kez yumruk attığını polise ifadesinde verdiler. Olaya birçok polis memuru ve vatandaş da şahit oldu. (İfade verdiler.) Yine polis ifadelerinde nefret söylemlerini de, şiddet uyguladığını da kabul ettiler. Sadece ablam başörtülü olduğu için ablama ve arkadaşına saldıran bu faşist düşünceli #ErayÇakınTutuklansın
Olayın sosyal medyada duyulmasının ardından binlerce sosyal medya kullanıcısı #ErayÇakınTutuklansın ve #SaldırganErayÇakın etiketleri altında saldırıya tepki gösterdi.
 

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı