Erbakan Hoca'nın 'Hiç' diye tanımladığı AKP'nin muavinine bak hele

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş'un Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’na yönelik çirkin sözleri tepkiye yol açtı.

GÜNDEM 09.05.2023, 15:00 09.05.2023, 15:51
5
Erbakan Hoca'nın 'Hiç' diye tanımladığı AKP'nin muavinine bak hele

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’na yönelik “ CHP’nin anonsçusu” şeklindeki çirkin sözleri sert tepkiye yol açtı.
Milli Görüşü ve Saadet Partisi Genel Başkanlığını bırakarak merhum Milli Görüş lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hoca'yı yarı yolda bırakan Numan Kurtulmuş'un Milli Görüş değerlerini diline dolayarak Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu hakkında sözleri 'siyasi nezaketsizlik' olarak görüldü
Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Ömer Faruk Yazıcı, AKP Genel Başkanvekili Kurtulmuş'un Saadet lideri Temel Karamollaoğlu'na yönelik sözlerine sosyal medya hesabından tepki verdi. 

Saadet İstanbul İl Başkanı Ömer Faruk Yazıcı, sosyal medya hesabı üzerinden Numan Kurtulmuş'un çirkin sözlerine şu anlamlı sözleri kullandı:
"Biz seni Erbakan Hocamıza ettiğin hakaretlerle tanıyoruz Numan Bey. Mesele Milli Görüş ise geleceksiniz, Temel Bey’in rahlesinde ders alacaksınız! Ancak sizler maalesef köle ruhlusunuz. Temel Bey’in yapmaya çalıştığı şeyleri anlamaya ufkunuz yetmez. Haddinizi bileceksiniz"

Yazıcı diğer paylaşımında "Bir insanın hiçbir şeyi olmasa bile en azından utanması olacak. Arkasından defalarca kez küfrettiğiniz iktidarın ayaklarına kapanarak gitmiş birisiniz. Sizin eğildiğiniz o güç, makamlar.. Hepsi ayaklarımızın altındadır. Yıktığınız her şeyi yeniden imar edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Dün dediğini bugün inkar eden, siyasi tutarsızlıklarıyla kamuoyundaki prestijini yitiren, AKP'li Kurtulmuş'un Saadet Partisi hakkında değerlendirmelerde bulunması garabet ve tutarsızlık olarak görülüyor.
Kurtulmuş, Saadet Partisi Genel Başkanlığı döneminde AKP'nin uygulamalarını sert dille eleştiren kişilerin başında geliyordu.
Kurtulmuş, Saadet Partisi Genel Başkanı olduğu dönemde AKP'deki yolsuzları gündeme getirerek, "Harun gibi gelip Karunlaşmayacağız", "Musa gibi gelip Firavunlaşmayacağız" gibi sloganlar kullanmış ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'a sert muhalefet yapmıştı.
Özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sert eleştirileri sonrasında AKP'ye katılarak temel siyasi düşüncelerini terk eden Kurtulmuş, ülkeyi ve AKP'yi, 'Tek Adam Rejimi' haline getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın otoriter kişiliği karşısında suskunluğu tercih etmesi ise ayrı bir dikkat çeken nokta. Bu kararı sonrasında kamuyonda Kurtulmuş'a "Erdoğan'a muavin oldu" eleştirileri yapılmıştı.
Öte yandan yine Saadet Partisi Genel Başkanı olduğu dönemde parti içi vesayetten bahseden Kurtulmuş'un bugün AKP'deki Erdoğan vesayetine basit eleştiriyi bile dillendiremiyor olması yine kendisinin diğer bir açmazı olarak orta.

Erbakan Hoca, Numan Kurtulmuş'un ayrı parti kurmasıyla ilgili bir gazetecinin "Numan Kurtulmuş, ayrı parti kurdu. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?" sorusuna "Hiç..." cevabını vermesi ise hafızalardaki tazeliğini koruyor.

Ayrıca Erbakan Hoca'nın "AKP'yi Siyonizm kurdu", "AKP'ye oy vermek demek  İsrail'e ve  ABD'ye oy vermek demektir" sözlerine rağmen Kutulmuş'un Milli Görüş'ün tek temsilcisi Saadet Partisi'ni terk etmesi bugün Saadet Partisi Genel Başkanı ve aynı zamanda Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Temel Karamollaoğlu hakkındaki çirkin sözleri siyasi dezenformasyon örnekleri olarak kayıtlara geçmiş oldu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 04:19
Güneş 05:47
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:27
Yatsı 20:49
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı