"Erbakan Hoca ümmet adamıydı"

Milli Görüş lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hoca’mız, Vuslatının 10. Sene-i devriyesinde ümmet coğrafyasında anılmaya ve anlaşılmaya devam ediyor.

GÜNDEM 11.03.2021, 04:35
35
Azerbaycan Din ve Vicdan Özgürlüklerinin Savunması Merkezi Başkanı Hacı İlgar İbrahimoğlu, Milli Gazete’ye yaptığı açıklamada, Milli Görüş lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın bir ümmet adamı olduğunu belirtti.
Azerbaycan Din ve Vicdan Özgürlüklerinin Savunması Merkezi Başkanı Hacı İlgar İbrahimoğlu, Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ı anlattı. Türkiye’de Erbakan Hoca’nın değerinin ne yazık ki yeterince anlaşılamadığını ve kıymetinin bilinmediğini söyleyen İbrahimoğlu, Erbakan Hoca’nın İslam âlemi için büyük bir öneme sahip olduğunu vurguladı.
Erbakan Hoca’nın internette yer alan konuşmalarının Azerbaycan’da hâlâ izlendiğini kaydeden Hacı İlgar İbrahimoğlu, son yıllarda Erbakan Hoca’yı tanıyanların ve sevenlerin sayısının arttığını belirtti. İbrahimoğlu, konuya ilişkin olarak, “On yıllar önce Erbakan Hoca’yı anlamak için Azerbaycan’da uygun bir ortam yoktu. Son yıllarda İslam dünyasında yaşanan olaylara dair Erbakan Hoca’nın internette yer alan konuşmaları, tahlilleri, değerlendirmeleri Azerbaycan’da izleniyor. Azerbaycan’daki İslami hassasiyetler arttıkça Erbakan Hoca’yı tanıyanların ve sevenlerin sayısı da arttı” ifadelerini kullandı.
Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın ümmet için önemini anlatan İbrahimoğlu, Erbakan Hoca’nın bir ümmet adamı olduğunu dile getirdi. İbrahimoğlu, “Erbakan Hoca’nın İslam ümmeti için önemini anlatmak için kendisinin bir sözünü hatırlatmak isterim. Erbakan Hoca derdi ki: ‘Biz bir cemaat değil, bir ümmetiz, bu çok önemli bir konudur. Erbakan Hoca ümmet adamı olarak davrandı siyaset alanında” diye konuştu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:18
Güneş 05:46
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:28
Yatsı 20:50
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı