“Erbakan Hoca’dan kökten çözüm”

Ege Denizi’ndeki kıta sahanlığı ve adalar sorununun yeniden gündeme gelmesiyle birlikte Saadet Partisi Bursa İl Başkan Yardımcısı Taner Keleş, bir basın açıklaması düzenledi.

GÜNDEM 16.09.2022, 08:05 16.09.2022, 09:23
1
“Erbakan Hoca’dan kökten çözüm”

Yunanistan’ın haddi aşan hareketlerinden sonra Ege Denizi’ndeki kıta sahanlığı ve adalar sorunu yeniden gündeme geldi. Konuya ilişkin bir basın açıklaması düzenleyen Saadet Partisi Bursa İl Başkan Yardımcısı Taner Keleş, önemli açıklamalarda bulundu. Millî Görüş lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hoca’nın konuya ilişkin getirdiği çözümlerin meselenin kökten çözebileceğini ifade eden Taner Keleş, uluslararası hukuku işaret etti.

Düzenlediği basın açıklamasında özel açıklamalarda bulunan Saadet Partisi Bursa İl Başkanı Taner Keleş, “Ege’de Türkiye ve Yunanistan’a ait kıta sahanlığının sınırları henüz belirlenmemiştir. Şu anda ne Türkiye ne de Yunanistan Ege’de 6 deniz mili mesafesindeki karasularınının ötesinde, sınırlandırılmış bir deniz yetki alanına sahip değildir. Tartışmanın esas konusu, ‘Ege Denizi kıta sahanlığının Türkiye ve Yunanistan arasında, iki kıyı devletinin 6 deniz mili olan karasularının ötesindeki alanların da sınırlandırılmasıdır. Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hoca bu konuyu kökünden çözmek için 2 kez girişimde bulunmasına rağmen ne yazık ki; Avrupa bu planlara geçit vermedi. Yunanistan’ın taşkınlıklarına Türkiye aynı sertlikte bir cevap vermelidir” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı