“Erbakan’ı anlamak kıyama kalkmak demektir”

AGD, Millî Görüş lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ı, vefatının 10’uncu sene-i devriyesinde yurt içi ve yurt dışında düzenlediği yüzlerce onlIne programda hatimler, dualar ve özel içeriklerle andı.

GÜNDEM 03.03.2021, 04:35
13
“Erbakan’ı anlamak kıyama kalkmak demektir”
Yapılan programlarla ilgili konuşan Anadolu Gençlik Derneği Genel Başkanı Salih Turhan, “Erbakan Hoca’mızı anlamak, zulmün karanlığına ve mazlumların feryadına kayıtsız kalmayıp kıyama kalkmak demektir. Bu kıyamın ulaşacağı nihai nokta hakkın ve adaletin tesis edildiği Yeni Bir Dünya’nın kurulmasıdır. Bu gayeyi kendi menzili kabul edenlere selam olsun” ifadelerini kullandı.
Anadolu Gençlik Derneği (AGD) ve Milli Gençlik Vakfı (MGV), şahadet ayı olan şubat ayında vefat eden öncü şahsiyetleri anmak için her yıl düzenlediği programları, bu yıl Kovid-19 pandemisi nedeniyle online olarak gerçekleştirdi.  AGD’nin 81 şubesinde gerçekleştirilen programlarla, tarih boyunca dünyanın bütün coğrafyalarında dini, vatanı, bayrağı ve diğer mukaddes değerleri uğruna mücadele ederken can veren yiğitlerin şahadetleri yeniden hatırlatıldı. AGD ve MGV, Millî Görüş lideri merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hoca’nın vefatının 10. sene-i devriyesinde dualar, hatimlerle ve özel programlar ile andı. Pandemi dolayısıyla bu yıl hatimler online olarak alındı. AGD’nin online olarak başlattığı çalışma ile agdhatim.com üzerinden binlerce hatim alınarak, okundu. Türkiye’nin 81 ilinden ve dünyadan yoğun katılımın olduğu hatim çalışmasının duası ile son buldu. Erbakan Haftası kapsamında yurt içi ve yurt dışında yüzlerce program düzenlenirken, alanından uzman isimler, akademisyenler ve siyasiler online programlarla Erbakan Hoca’yı anlattı.

Yapılan programlarla ilgili konuşan Anadolu Gençlik Derneği Genel Başkanı Salih Turhan, “Cihad ederken fedakârca attığı her adımda adaleti, iyiliği emanet etti Erbakan Hoca bizlere. Azmi ve gayreti ile bütün insanlığın saadeti için çalışmamız gereken bir istikamet çizdi milyonlara. Cihadına ve azmine şahidiz, emanet ettiğin ruha sadık kalanlardan ve Erbakan Hoca’mızın bizlere yönelttiği ufku en iyi şekilde anlamaya çalışan gençler olarak çalışmalarımızı özveriyle sürdürme gayretindeyiz. Erbakan Hoca’mızı anlamak, zulmün karanlığına ve mazlumların feryadına kayıtsız kalmayıp kıyama kalkmak demektir. Bu kıyamın ulaşacağı nihai nokta hakkın ve adaletin tesis edildiği Yeni Bir Dünya’nın kurulmasıdır. Bu gayeyi kendi menzili kabul edenlere selam olsun” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı