Erdoğan ABD Başkanı Biden'a rest çekti: Dereyi görmeden paçayı sıvama

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cuma namazı çıkışında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Erdoğan, ABD Başkanı Biden'ın YPG hamlesine "Dereyi görmeden paçayı sıvama" diyerek yanıt verdi.

GÜNDEM 13.05.2022, 15:00
11
Erdoğan ABD Başkanı Biden'a rest çekti: Dereyi görmeden paçayı sıvama
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cuma namazı çıkışında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, ABD Başkan Joe Biden'a YPG konusunda resti çekti. 
YPG kontrolündeki bölgelere yaptırım muafiyeti sinyalleri veren ABD Başkanı Joe Biden'a  "Dereyi görmeden paçayı sıvama" diyerek tepki gösterdi. 
Erdoğan'ın açıklamaları şu şekilde:
"Dereyi görmeden paçaları sıvamanın anlamı yok. Biden ne gibi açıklamalar yapacak bilmiyorum. Her şeyi görüp, Biden'ın açıklamalarını da gördükten sonra tavrımızı ortaya koyuyoruz.
Her şeyden önce YPG bir terör örgütüdür PKK neyse YPG de odur. Amerika'nın bu yanlışını kabullenmemiz mümkün değil. Amerika son dönelerde gelen yönetimlerin hepsi PKK terör örgütüne karşı, Suriye'nin kuzeyindeki tüm yapılanmalara karşı her türlü maddi destekleri vermiştir. TIR'larla araç gereç mühimmatı sevk etmiştir. Şimdi de bu tür şeyleri duyuyoruz.
Burada PKK'sı YPG'si kim olursa olsun Irak'ın kuzeyinde de ne yaptıysak Suriye'nin kuzeyinde yapmaya devam edeceğiz. Pençe Kilit'te dün itibariyle 82 terörist etkisiz hale gelmiştir. Havaların olumlu seyri halinde bu rakam daha ilerilere devam edecektir. Teröristlere göz açtırma lüksümüz yok. Bunu dost görünen ülkelere de söylüyoruz. Yanlış yapıyorsunuz adımlarınızı düzgün atın.
Savaşların tasvibi söz konusu olmaz. Buncan insanlar ölüyor. Bundan sonra yapacağımız görüşmelerde de bunları kendilerine telkin edeceğiz.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı