Erdoğan: ABD'den müttefiklik ruhuna uygun hareket etmesini bekliyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk-Amerikan Yönlendirme Komitesi programında açıklamalarda bulundu.

GÜNDEM 19.09.2022, 04:35
Erdoğan: ABD'den müttefiklik ruhuna uygun hareket etmesini bekliyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Amerika Birleşik Devletleri'nin New York kentinde, Türk-Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi’nin “5. Geleneksel Gala Yemeği” programına katıldı.  
Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

Buradan Amerika'yı ikinci vatan eyleyen kardeşlerime selam ve sevgilerimi gönderiyorum. Biz sizleri özlemiştik. Görüyorum ki sizler de bizleri özlemişsiniz. Her yıl olduğu gibi bu yıl da gönüllerimizi buluşturan Türk Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi'ne şükranlarımı sunuyorum.
Bizler mesafelerin yaramayacağı kadar gönülleri yakınız. Girişimleriniz, akademi çalışmalarınız; Amerikan toplumuna önemli katkılarda bulunuyorsunuz. Bu ülkede söz sahibi olmak için gerekli adımlar atıyorsunuz. Tüm bunları yaparken anavatanla bağı koparmıyor, milletin bir parçası olduğunuzu unutmuyorsunuz.
Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı olarak emekleriniz için cani gönülden tebrik ediyorum. Vatandaşlarımızın bir araya gelmesini, birlikte hareket etmesini son derece umursuyorum. Hepimiz yurtdışında yaşayanlarla birlikte nüfusu 95 milyonu bulan büyük bir aileyiz.
Amerika'da Türkiye'ye, Türk insanlarına olan ilgisinin artmasına katkıda bulunuyorsunuz. Dünyanın çeşitli ülkelerinde yaşayan insanlarıyla bir araya gelişimizde sık sık vurguladığım konu var. Asimilasyona ne kadar uzaksak bir arada kendi aralarında yaşamasını bütünleşmesini de destekliyoruz.
ABD'de yürüttüğünüz çalışmalarda daima size destek verdiğimizi hatırlatmak istiyorum. Yürüttüğünüz çalışmalardan bu ülke yetkililerinin de memnun olduğundan eminim.
Ortak değerlerde birleştiğiniz sürece üstesinden gelemeyeceğiniz konu yoktur. Hepimizin bildiği gibi hayat maalesef boşluk kabul etmiyor. Bizim ihmal ettiğimiz her alan başkaları tarafından dolduruluyor
Türk-Amerikan ilişkilerini zehirlemek amacıyla mücadele edenleri sizler zaten görüyorsunuz. Milletimiz hakkındaki gerçekleri daha iyi idrak edilmesini sağlamak hepimizin görevidir.
Siyasi ve görüş ayrılıklarını ayrı koyarak milli meseleler arasında ortak davranmalıyız.
PKK/YPG ve FETÖ ile kararlı mücadelemizi sürdürdük sürdüreceğiz. Amerikalı dostlarımızın teröristlerle mücadelemizde müttefiklik ruhuna yakışır destek bekliyoruz.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 04:19
Güneş 05:47
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:27
Yatsı 20:49
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı