Erdoğan ailesiyle ilgili kulis! Görev verilecek isimleri belirliyor

AKP'de genel merkez yöneticileri, bakan ve yardımcılıkları konusunda kulisler hareketli. Erdoğan ailesiyle ilgili son kulis Nuray Babacan'dan geldi. Erdoğan'ın karar alırken artık onlara danışıyor...

GÜNDEM 26.05.2023, 16:25
1
Erdoğan ailesiyle ilgili kulis! Görev verilecek isimleri belirliyor
AK Parti'de, genel merkez yönetimi, bakan ve bakan yardımcılıkları konusunda kulis yapılmaktadır. Ayrıca, seçim vaatlerine rağmen Recep Tayyip Erdoğan'ın seçilmesi halinde yönetim anlayışının ve tarzının değişmeyeceğini savunan kişilerin sayısı bir haylı fazla olduğu konuşuluyor. 
Türkiye 28 Mayıs'taki, Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turuna kilitlendi. Kritik seçim sürecine gidilirken seçimleri kimin kazanacağı kadar, Erdoğan'ın sağlığı da konuşuluyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ekrana yansıyan görüntüsündeki değişim ve daha geçen günlerde, korumasının kendisine uzattığı suyu almaması sosyal medyada ve kulislerde en çok konuşulan konulardan.
Siyaset kulislerinde konuşular bir diğer konu da, Erdoğan'ın olası bir zaferi sonrası bakanlıkların ve AKP'nin nasıl şekilleneceği.
Gazete Pencere'den Nuray Babacan, bu konuda dikkat çeken bir kulis aktardı.
"Artık Erdoğan parti kurmaylarıyla değil, ailesiyle karar alıyor" diyen Nuray Babacan şunları aktardı:

"Partide, genel merkez yönetimi, bakan ve bakan yardımcılıkları konusunda kulis başlamış durumda. Ayrıca, seçimlerde verilen tüm vaatlere rağmen seçilmesi durumunda Tayyip Erdoğan’ın yönetim anlayışının ve tarzının değişmeyeceğini söyleyenlerin sayısı az değil. Yani yeni bir anlayış, toplumu kucaklayan bir söylem filan beklemeyin.
Kendisiyle yakın çalışanlar bile bundan umudu kesmiş durumda. Ve bir kez daha söyleyelim, bakan ve bakan yardımcısı olacak isimlerde son karar verici aile olacak. Hatta damatların belirleyeceği bakanlıklar, Bilal Erdoğan’ın etkisinin olacağı alanlar tek tek konuşuluyor. Yani parsel parsel devlet paylaşımı.
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın üstünde ailesinin, özellikle Emine Erdoğan’ın etkisi hiçbir zaman yadsınmadı. Ancak son dönemlerde özellikle sağlık sorunlarının artmasıyla birlikte ailenin rolü çok fazlalaştı. Sadece eşlik etmek ve yardım etmek değil, bizzat karar mekanizmalarına dahil olma noktasında artık Erdoğan parti kurmaylarıyla değil ailesiyle karar alıyor. Bu tüm atamalar için geçerli."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı