Son Dakika

Erdoğan AKP'yi bırakmalı demişti: Destici'den geri adım geldi

Cumhur İttifakı ortaklarından BBP lideri Mustafa Destici, "Cumhurbaşkanı olanın parti genel başkanlığından ayrılması gerekir" diyerek Erdoğan'ı işaret etmişti. Destici, "sözlerim çarpıtıldı" dedi.

GÜNDEM 01.11.2022, 15:40
Erdoğan AKP'yi bırakmalı demişti: Destici'den geri adım geldi
Cumhur İttifakı ortaklarından Büyük Birlik Partisi (BBP)  Genel Başkanı Mustafa Destici, dün dikkat çeken bir çıkış yapmıştı. Destici, "Yeni bir Anayasa değişikliği teklifi gelirse burada Cumhurbaşkanı olanın parti genel başkanlığından ayrılması yönünde BBP'nin görüşü  var" açıklamasıyla adeta Cumhurbaşkanı ve AK Parti lideri olan Erdoğan'a işaret etmişti.
Destici bugün sözlerinin çarpıtıldığını öne sürdü.
Destici açıklamasında, "Ancak o gün itibarıyla cumhurbaşkanlığı ve genel başkanlık sıfatının aynı anda taşınmasının bazı mahsurlarına dikkat çekmiş, o günkü yeni anayasa teklifimizde de yer vermiştik. Dün ifade ettiğim de buydu. BBP'nin geçmişte anayasa teklifindeki bu önerisinin sanki bugün uygulanan sisteme yönelikmiş gibi haberleştirilmesini, kasıtlı ve fitne amaçlı buluyorum. Biz Cumhur İttifakı olarak başkanlık sisteminden yanayız. Asla parlamenter sisteme dönüşü savunmuyoruz. Hele ki o eski, eksik parlamenter sistemle bugünkü sistemi kıyasladığımızda, bin kere daha bugünkü sistem diyoruz” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:18
Güneş 05:46
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:28
Yatsı 20:50
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı