Erdoğan, 'Altılı Masa'ya hakaret ederek seçim tarihini açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AKP Grup Toplantısı'nda gündeme dair değerlendirmelerde bulunuyor.

GÜNDEM 18.01.2023, 13:00
Erdoğan, 'Altılı Masa'ya hakaret ederek seçim tarihini açıkladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, AKP Grup Toplantısı'nda Demokrat Parti'nin iktidara geliş tarihi olan 14 Mayıs'ı işaret ederek seçim tahini açıkladı.
Açıklamasında Altılı Masa'ya hakaret eden ve gerginleştirme politikalarını sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim tarihini için "Milletimiz 73 yıl sonra aynı gün, altılı masa diye karşımıza çıkan bu darbe şakşakçılarına, kifayetsiz muhterislere yeter diyecektir" diye tepki çeken ifadeler kullandı.
Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın söz konusu sözleri seçim sürecinde gerginleştirmeyi ve kutuplaştırmayı sürdüreceği düşünülürken söz konusu söylemler toplumsal gerilimleri arttırmaya devam ediyor.
''Peki bu seçimi diğerlerinden farklı kılan ne? 2007 seçimlerine vesayetin akıl dışı oyunlarıyla uğraşarak girmiştik. 2018 seçimlerine yeni yönetim sisteminin beraberinde getirdiği zorlukları göğüsleyerek girmiştik.
2023 seçimlerine bir yandan son dönemde dünyada yaşanan krizlerin ülkemize etkileriyle mücadele ederek girdik. Diğer yandan karşımızda oluşturulan ucube ittifakın hezeyanlarıyla uğraşarak bir yandan milletimize verdiğimiz sözleri yetiştirebilmenin tatlı telaşı yaşayarak; hepsinin ötesinde 20 yılda kurduğumuz demokrasi ve kalkınma altyapısının üzerinde Türkiye Yüzyılı vizyonunu inşa etmenin heyecanıyla hazırlanıyoruz.
2023 seçimleri hem 20 yıllık siyasetimizin sembolüdür hem de Türkiye Yüzyılı'nın başlangıcıdır.
Rahmetli Menderes 14 Mayıs 1950'de 'Yeter söz milletin' demiş ve sandıktan büyük bir zaferle çıkmıştı. Biz de yeter söz de karar da gelecek de milletindir diyerek 2023'te milletimizin desteğine talibiz.
Milletimiz 73 yıl sonra aynı gün, altılı masa diye karşımıza çıkan bu darbe şakşakçılarına, kifayetsiz muhterislere yeter diyecektir.
Muhalefetin vaadi milletin karşısına bir aday çıkarmak ancak onu görünürde 6 gerisindekileri hesaba katarsanız en az 10 kişiyle yönetmektir. Bir nevi ipi 10 ayrı kişinin elinde kukla bir cumhurbaşkanı üzerinden ülkeyi idare etmek istiyorlar.
Milli iradenin en yüksek makamı olan Meclisimizden meydan okuyorum; ne yaparsanız yapın yine başaramayacaksınız.
Altılı masa işi çıktığından beri oraya bulaşan herkesin çamur siyaseti yarışına girişmelerini esefle takip ediyoruz.
Bir ülkenin ordusuna, savunma sanayiine ancak bunları tehdit olarak görenler saldırır."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı