Erdoğan arayı düzeltmişti: Riyad'tan, Türk okulları kararı

Suudi Arabistan’da Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı olarak faaliyet gösteren ve geçen yıl kapanan Türk okullarının açılışı için çalışmalar başlatıldı.

GÜNDEM 01.08.2022, 16:30
5
Erdoğan arayı düzeltmişti: Riyad'tan, Türk okulları kararı
Ak Parti ile Suudi Arabistan'ın normalleşme adımı eğitime de yansıdı.
Milli Eğitim Bakanlığı, Suudi Arabistan’da faaliyet gösteren ve geçen yıl kapatılan Türk okullarının yeniden açılacağını duyurdu.
Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Suudi Arabistan yönetiminin kararı ile başkent Riyad ve diğer vilayetlerde faaliyet gösteren Türk okulları, 2020-2021 eğitim ve öğretim yılı sonu itibarıyla kademeli olarak kapatılmıştı.
Türk hükümetinin diplomatik temasları ve bakanlığın girişimleri ile Suudi Arabistan’da Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olarak faaliyet gösteren okullar, yeniden hizmete açılacak.
Okullara öğrenci kabulleri ve diğer işlemlerle ilgili çalışmalar kısa zamanda başlayacak.
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Fransa’nın başkenti Paris’te katıldığı ‘Eğitimin Dönüştürülmesi Ön Zirvesi’ kapsamındaki temasları çerçevesinde, Suudi Arabistan Eğitim Bakanı Hamad Al Shaikh ile ikili görüşme gerçekleştirmiş, görüşmede okulların son durumu gündeme gelmişti. 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, normalleşme çerçevesinde küs öldüğü Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman'la bir araya gelmişti.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı